IZDVOJILI SMO Pedeset najvećih pozitivaca i negativaca u 2016. godini! IZDVOJILI SMO Pedeset najvećih pozitivaca i negativaca u 2016. godini!
I ove godine napravili smo analizu prethodne, te se prisjetili svih bitnih događaja, kako pozitivnih, tako i negativnih, te izdvojili 50 najvećih pozitivaca i... IZDVOJILI SMO Pedeset najvećih pozitivaca i negativaca u 2016. godini!

I ove godine napravili smo analizu prethodne, te se prisjetili svih bitnih događaja, kako pozitivnih, tako i negativnih, te izdvojili 50 najvećih pozitivaca i negativaca.

Bruno Bugarija

Načelnik općine Bibinje u protekloj godini odradio je velik posao oko Poslovne zone Lonići, koja je konačno zaživjela i u kojoj se grade poslovne zgrade, tvornice, te mnogi drugi objekti.
Osim toga dosta je napravljeno i po pitanju ostalih infrastrukturnih projekata koji podižu kvalitetu života u Bibinjama.
Načelnik ima jasnu viziju razvitka mjesta, te na tome neumorno radi sa svojim suradnicima.

Irena Ćosić

irena cosic 11Direktorica Zračne luke Zadar iza sebe ima izvrsne rezultate, te oboren rekord od 500.000 putnika u protekloj godini. Realizirani su brojni važni projekti, obnovljena pista, potpisani ugovori o suradnji s više aviokompanija, a unatoč problemima i projekt Ryanair ide dalje.

Jure Fuzul

jure-fuzul-1_crop_800x450Direktor Turističke zajednice općine Bibinje od svog dolaska na ovu dužnost napravio je velike korake u novom smjeru razvoja turizma u Bibinjama. Osim poslova u menadžmentu, pomaci su napravljeni i u organizacijskom smislu, pa je tako broj turista koji su lani posjetiti Bibinje oborio sve rekorde, a tijekom sezone ponuđen je vrhunski zabavni program uz brojna sportska,  kulturna i gastronomska događanja.

Kristijan Kapović

20160912_133734_crop_800x450-01Načelnik općine Vir iz godine u godinu pokazuje veliku socijalnu osjetljivost, te se vodi izuzetna skrb oko studenata, učenika, socijalnih kategorija, umirovljenika, rodilja i vrtićke djece. Ulaže se i u infrastrukturu. Osim toga, Vir je postao hit destinacija u kojoj se odvijaju zabavni programi rijetko viđeni i u velikim hrvatskim gradovima.

 

Željan Kalac

zeljan kalacDirektor tvrtke Vir turizam odradio je sa svojim suradnicima ogroman posao tijekom prošle godine oko organizacije brojnih zabavnih manifestacija na Viru, po kojem je ovo mjesto postalo prepoznatljiva destinacija u koju turisti dolaze tijekom cijele godine.
Turističke zajednice na području Zadarske županije, ali i šire, svakako iz ovog primjera mogu puno toga naučiti.

 


Ante Martinac

ante-martinacNačelnik općine Sukošan pokrenuo je brojne projekte na području za koje je nadležan. Ravnomjerno se ulaže u sva mjesta koja spadaju pod Općinu Sukošan. Radi se na elektrifikaciji Male Makarske, proširenju vodovodne mreže, počet će gradnja dječjeg vrtića u Gorici i Sukošanu, izgrađen je Vatrogasni dom u Debeljaku, uređuje se šetnica od Solina prema Tustici, te se ovih dana očekuje suglasnost resornog ministarstva za još deset važnih projekata. Malo koja općina se može pohvaliti s ovoliko aktivnosti, ulaganja i projekata.

Šime Fantela i Igor Marenić

Zadarski jedriličari pokazali su da se uIzlozba Fantela Marenic (101)_crop_800x450z trud, odricanje i upornost može uspjeti unatoč skromnim sredstvima pobijediti i najjače.
Osvajanjem olimpijske medalje ostvarili su svoj životni san i promovirali su Zadar na najbolji mogući način.
Priznanje Grada Zadra dobili su sasvim zasluženo.

 

Renata Peroš

renata perosRavnateljica Narodnog muzeja Zadar iza sebe ima uspješnu godinu u kojoj su oboreni rekordi posjećenosti izložbi koje su organizirane u prostorima pod njenom nadležnošću. Osim toga, gotovo dvije godine unaprijed ima isplanirane razne manifestacije. Velik dio svog vremena provodi i u novoobnovljenoj Kneževoj palači koja će podignuti kulturnu ponudu na još višu razinu.

Želimir Puljić

nadbiskup zelimir puljicZadarski nadbiskup pored brojnih drugih obaveza, izuzetno vodi brigu o socijalno ugroženim kategorijama, tako da službe koje spadaju pod Zadarsku nadbiskupiju kvalitetno brinu i o korisnicima Pučke kuhinje, i beskućnicima,  i mnogim drugim kojima je pomoć potrebna.

 

Tomislav Bralić

tomislav-bralic-intradeIako su tijekom godine zauzeti brojnim koncertima i u Hrvatskoj i inozemstvu, gotovo da nema humanitarnog koncerta na koji se Tomislav Bralić i klapa Intrade nisu odazvali.
Posebno se to odnosi na situacije kada su u pitanju bolesna djeca za koju se prikupljala pomoć kako bi mogla otići na liječenje.

Željko Čulina

zeljko culinaOtkako je preuzeo vođenje Opće bolnice Zadar, poznati zadarski pulmolog napravio je veliki preokret. Smanjena su dugovanja, a istovremeno su kupljeni i nabavljeni brojni aparati i obnovljeni bolnički odjeli. Ako sredstava nema, organiziraju se humanitarne akcije i traže načini kako olakšati pacijentima. S obzirom da je dr. Čulina proveo gotovo tri desetljeća radeći s pacijentima, ne može se pomiriti s dugim listama čekanja i stalno poduzima korake u tom smjeru. A tu su i brojni projekti, poput početka rada Poliklinike koji će uslijediti kroz nekoliko mjeseci.

Krste Ramić

krste-ramic-op_800x450Načelnik općine Starigrad neumoran je u angažmanu oko podizanja kvalitete turističke ponude na području njegove općine. U tom smislu ovih dana počet će i uređenje plaže Jaz, u koju će se uložiti više od tri i po milijuna kuna i koja će obogatiti turističku ponudu.
Tu su i brojni drugi projekti na kojima se radi.

 

Sabina Glasovac

sabina glasovac 1Predsjednica zadarskog SDP-a spada među najaktivnije saborske zastupnike, a svoj mandat u velikoj mjeri koristi kako bi se zalagala za projekte u Zadru.
Tako se pokušavala izboriti za veća sredstva za centar Mocire, kao i za pomoć djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.

 

Marko Pupić Bakrač

zadar-24-05-2013- akcija mladih - presica - marko pupic bakrac - ante rubesa- vlado gambiraza

Vijećnik Akcije mladih vrlo je aktivan na sjednicama Gradskog vijeća, te je zaslužan što one znaju potrajati i do dva sata iza ponoći.
Pored njegova budnog oka nema šanse da i jedan projekt prođe nedovoljno objašnjen i pojašnjen, što je dobro jer se kasnije ne može govoriti o netransparentnosti pri ulaganju.

 

Antun Novoselović

novoselovic_o-800Bivši načelnik krim policije i sadašnji vijećnik SDP-a definitivno je za gradske pročelnike, direktore gradskih firmi, ali i gradonačelnika najneugodniji vijećnik jer postavlja utemeljena pitanja i samouvjereno insistira na suvislim odgovorima. To su kvalitete koje će građani zasigurno valorizirati na nadolazećim lokalnim izborima, jer jako je žalosno vidjeti vijećnike koji predstavljaju građane na način da kao fikus stoje na svojim mjestima i ne jave se nikad za riječ.

 

Slavica Jeličić

Slavica Jelicic -790x450Iako su uoči prošlih lokalnih izbora mnogi napadali HDZ-ovu gradsku vlast, poslije kao da su izgubili entuzijazam.
Kad je riječ o Biogradu, nije ih se moglo baš puno ni čuti ni vidjeti.
No predsjednica biogradskog SDP-a, Slavica Jeličić, ostala je dosljedna i redovito ukazivala na sve pogreške i propuste biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza i njegovih suradnika.


Zoran Škrgatić

skrgatic zoranRavnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar besprijekorno odrađuje već treći mandat na ovoj poziciji, a zahvaljujući dobroj organizaciji, sve izvrsno funkcionira i nema prigovora pacijenata i korisnika.
One koji duže poznaju dr. Škrgatića, još iz Domovinskog rata, u kojem je imao značajnu ulogu, kažu kako ga krase brojne vrline koje koristi u poslovima koje radi na dobrobit čitave zajednice.

 

Božidar Kalmeta

kalmetaIako su protiv njega podignute dvije optužnice USKOK-a, od kojih je jedna pravomoćna, zadarski gradonačelnik nije dozvolio da se to odrazi na njegov posao. Obavlja ga s velikim elanom, nazočan je na svim događanjima, radi na brojnim projektima, a u slobodno vrijeme bavi se stranačkim obavezama. I dalje je omiljen među građanima, te je naizgledniji kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Stipe Zrilić

Stipe Zrilic 800x450Zadarski župan može se pohvaliti vrhunskim rezultatima koje ima iza sebe, a koji su vidljivi na svakom koraku. Zahvaljujući zajedničkim snagama, smanjen je broj nezaposlenih, te se može govoriti o izlasku iz krize, na što je župan Zrilić ponosan.
Zadarska županija ostalima može biti primjer po mnogim parametrima, što je svakako pohvalno.


Denis Karlović

denis karlovicOtkako je preuzeo dužnost direktora ŠC Višnjik, Karlović je neumoran, te radi na brojnim važnim projektima.
Pomaci se osjete na svakom koraku, rekonstrukcije i nadogradnje događaju se svako malo, a na Višnjiku se odvijaju brojna važna sportska događanja i međunarodni susreti i natjecanja.

Željko Dilber

zeljko-dilber800x621-01-790x450Na proteklim parlamentarnim izborima, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, koji se i dalje bavi privatnim biznisom, ne želeći biti na skrbi države kao umirovljenik, osvojio je najveći broj preferencijalnih glasova na zadarskom području. Svoje glasove dali su mu uglavnom branitelji koji cijene sve što je napravio i što radi za rješavanje problema koje ta populacija ima, a nisu zaboravili ni važnu ulogu u obrani generala Gotovine pred sudom u Haagu.

Milivoj Kurtov

Kurtov 800x450-01Načelnik općine Pakoštane uložio je veliki trud u više milijuna eura vrijedan projekt uređenja i stavljanja u funkciju Mašković hana u Vrani, zahvaljujući kojem je podignuta turistička ponuda na višu razinu. Osim toga, ravnomjerno se ulaže u sva mjesta koja spadaju pod Općinu Pakoštane, a vodi se računa i o studentima, učenicima,  socijalnim kategorijama, kao i rodiljama koje za novorođenče dobiju pomoć u iznosu od 5.000 kn.

Neven Paškalin

zadar, 25.09.2013. - dan policije - neven paskalin

Načelnik PU zadarske može se pohvaliti smanjenjem stope kriminaliteta u Zadru, te porastom broja riješenih slučajeva.
Stanje opće sigurnosti je na visokoj razini.
Zadarski policajci, osim toga, spadaju među najodlikovanije u državi, ponajviše zbog hrabrog i stručnog obavljanja posla.

 

Ivica Pogorilić

POVLJANA Ivica PogorilicNačelnik općine Povljana sa svojim suradnicima riješio je najvažniji problem ove općine, a to je pitka voda stavljanjem u funkciju desalinizatora.
Osim toga, rješava se pitanje dječjeg vrtića koje muči stanovnike s djecom, a u pripremi su i brojni projekti od koji je dio apliciran prema EU fondovima. Osim toga, bilježe se izvrsni turistički rezultati.


Tomislav Marijan Bilosnić

Tomislav Marijan Bilosnic 800x404-01Poznati književnik protekle godine doživio je iznimne uspjehe u inozemstvu, gdje su njegove zbirke pjesama prevedene na više od 10 svjetskih jezika, a rado je viđen gost u najuglednijim književnim krugovima.
Na ovaj način najbolje promovira Zadar među intelektualnom elitom u svijetu.

 

Marin Boško

marin-bosko-hrt_crop_800x450Načelnik općine Kukljica bio je dugo vremena pod istragama USKOK-a nakon što ga je prijavio politički oponent Boris Ante Martinović. Unatoč tome, kvalitetno je obavljao svoj posao i unaprijedio općinu u svim segmentima, a nedavno je USKOK donio rješenje da su sve prijave bile neutemeljene. S obzirom na sve to, nema sumnje da će na idućim izborima dobiti izuzetnu potporu mještana koji tvrde kako su konačno dobili vrijednog i sposobnog načelnika.

Željko Baradić

stankovci-baradic-02_crop_800x450Načelnik općine Stankovci privodi kraju još jedan uspješan mandat, a unatoč krizi ulagalo se dosta u infrastrukturne projekte, ali i sportske i zabavne manifestacije.
Nisu zaboravljeni ni socijalno ugroženi, kao no studenti koji imaju najveće stipendije na području Zadarske županije.

 

Rudolf Dvorski

rudolf-dvorski-2Zadarski dožupan svoju poziciju koristio je za sudjelovanje i doprinos u brojnim projektima, a svoje koalicijske partnere znao je pritisnuti kada je trebalo izboriti se za nešto, poput uvođenja rodiljne naknade. Važno je napomenuti i da je osnovao novu stranku, koju svakim danom osnažuje, što je dobro, kako bi građani na izborima imali veću mogućnost odabira onih za koje misle da će se zalagati za njihove interese.

Mladen Mavar

mladen mavarRavnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan uspio je smanjiti dugovanja koja je zatekao po dolasku na ovu funkciju, a uz to i poboljšati kvalitetu skrbi o pacijentima.
Ima dobru suradnju s drugim kolegama, te je maksimalno posvećen svom poslu.

 

Mladen Fuzul

mladen fuzulU protekloj godini značajno unaprjeđenje doživio je Mladen Fuzul, general koji je imenovan zapovjednikom Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH. Njegov nadređeni, general Mirko Šundov pohvalio je njegovo iskustvo na visokim dužnostima unutar Oružanih snaga, izrazite organizacijske i vojničke sposobnosti, te završene najviše vojne škole, kao i hrabrost i iskustvo koje je stekao kao zapovjednik 112. brigade, te važnih operativnih grupa tijekom Domovinskog rata.


Martin Baričević

Martin Baricevic-800x437Načelnik općine Jasenice preporodio je općinu kojoj je na čelu, te od zaostalog kraja napravio moderno i turistički atraktivnoj mjesto.
Osim toga, pronašao je investitore iz Njemačke koji će uložiti 10 milijuna eura u izgradnju tematskog parka Winnetou u kojem će posao dobiti 60 osoba.

 

 

Negativci

 

Dario Nakić

Dario Nakic 2-800x451Dok je bio ministar zdravstva, Nakić je svojim reformama najviše ljutio i nervirao građane, a to je učinio i na svom odlasku kada je uzeo plaću od 18.000 kn koliko ima pravo prvih šest mjeseci nakon prestanka mandata, iako ga je u Općoj bolnici Zadar čekalo radno mjesto.
Ako ima i dalje nekih političkih ambicija, ovakvo što si nije trebao dopuštati.

 

Duško Vuković

dusko vukovicVijećnika koji u Gradskom vijeću predstavlja umirovljenike mnogi zbog njegovih svadljivih nastupa, te udaljavanja od teme o kojoj se raspravlja neki vijećnici napadaju da je cirkusant. Posebno ga kritiziraju vijećnici SDP-a jer drži nebulozne govore i često nije baš najbolje informiran, pa ispada smiješan.


Željko Šoša

Zeljko Sosa -800x449Ime vatrogasnog zapovjednika protekle godine povlačilo se po medijima jer nije bio u stanju odvojiti privatni život od poslovnog, pa je zbog toga proveo par dana u pritvoru.
Iako nitko od nas ne zna kakav skandal nas može snaći, javne osobe bi trebale voditi računa o tome da probleme rješavaju prije eskalacije.

 

 

Sandra Vukić

vukic-sandra1_crop_800x450Načelnica općine Vrsi razljutila je svoje mještane i djelatnike općinskog komunalnog poduzeća koji su službenim vozilom išli brati masline njenom prijatelju Željku Mariću u jedno selo zadarskog zaleđa. Intervenirala je i policija koja je utvrdila da su službeni kamion zatekli na zemlji Željka Marića iako su oboje to negirali.
Vukićka je mogla pozvati prijateljice i rodice, pa s njima brati masline, a komunalne djelatnike ostaviti na miru.

Ivica Zurak

Ivica Zurak Posedarje -790x450Načelnik općine Posedarje morat će poraditi na odnosu s braniteljima iz Podgradine koji ga optužuju da se oglušuje na njihove molbe da se polože vijenci i zapale svijeće za poginule branitelje.
Za ovakvo što uvijek treba imati vremena i volje jer da nije bilo tih heroja, teško da bi imali danas slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

 

Vesna Burčul

Vesna Burcul 800x437Zadarski Centar za socijalnu skrb protekle godine bio je glavna tema medija u Hrvatskoj nakon što su istupili brojni roditelji žaleći da ih se želi odvojiti od djece zbog siromaštva. Ravnateljica je pokušavala opravdati odluke, međutim smještanje djece u domove trebala bi biti zadnja opcija, a socijalno ugroženim obiteljima trebalo bi pružiti kvalitetniju pomoć i skrb.

 

Ivica Šarić

saric 232Iako ima funkciju načelnika Zemunika, Ivica Šarić radije boravi u rasadnicima Piketa, te je sve važnije poslove u općini prepustio svom zamjeniku Šimi Vickoviću.
Šime to odrađuje vrhunski, pa se mještani pitaju zašto onda načelnik svoje mjesto i plaću ne prepusti njemu, a on nastavi boraviti i dalje u rasadniku.
S obzirom na sve, bilo bi logično da se povuče na kraja mandata, odnosno da odustane od ponovne kandidature.


Mladen Grdović

mladen grdovic 1Popularni pjevač Mladen Grdović proteklih godinu dana punio je novinske stupce temama o obiteljskim problemima i prometnoj nezgodi. To je velika šteta jer Mladen tijekom godine ima brojne nastupe, vrlo često i humanitarne, stvara nove pjesme, mahom hitove, a osim toga sa suprugom Brankicom sudjeluje u odgoju kćeri za koju svi kažu da je krasna i lijepo odgojena djevojčica. Stoga se nadamo da će se Mladen u ovoj godini potruditi prezentirati svoje dobre osobine kojih itekako ima, te nastaviti održavati vrhunske koncerte, a da će ružne stvari pasti u zaborav.

Nikola Miletić

nikola mileticNačelnik općine Ražanac snosi dio odgovornosti za masovnu tučnjavu mještana i vijećnika do koje je u zgradi općine došlo zbog problema otvaranja dječjeg vrtića s kojim se manipuliralo u političke svrhe.
Iako on osobno nije nikoga udario, ovo je ružna slika i žalosno je da se ovakve stvari rješavaju nasiljem.

 

 

Ivan Knez

ivan knez -800x450Biogradski gradonačelnik Ivan Knez očigledno je zasićen poslovima gradonačelnika, nema se volje truditi, pa je stalno na udaru kritika građana koji svako malo lijepe plakate po Biogradu protiv njega.
Osim toga, osramotio je i vlastitu stranku kada je uoči parlamentarnih izbora organizirao predizborni skup na koji je došlo svega 10 ljudi.