IZLOŽBA “CVIJET ZADRA” Cvjetna bajka na rivi počinje 26. travnja IZLOŽBA “CVIJET ZADRA” Cvjetna bajka na rivi počinje 26. travnja
Na konferenciji za medije održanoj jutros u prostorijama tvrtke Nasadi, predstavljen je program ovogodišnjeg, petog po redu festivala “Cvijet Zadra”. O izložbi su govorili... IZLOŽBA “CVIJET ZADRA” Cvjetna bajka na rivi počinje 26. travnja

Na konferenciji za medije održanoj jutros u prostorijama tvrtke Nasadi, predstavljen je program ovogodišnjeg, petog po redu festivala “Cvijet Zadra”. O izložbi su govorili direktor Lenko Ugrinić, njegova zamjenica Zrinka Prusac i voditeljica projekta Dora Maštrović, inženjerka hortikulture.

“Ovo je peta po redu hortikulturna izložba na rivi, a održavat će se od 26. do 28. travnja. Sve najprestižnije firme i komunalna poduzeća u Hrvatskoj sudjelovat će na izložbi. Ova manifestacija održava se u predsezoni, te ima sinergijski efekt hortikulture i turizna.” – kazao je direktor Ugrinić do dodao kako već nekoliko godina Zadar dobiva prestižne nagrade i priznanja, najprije za najbolju europsku top destinaciju, zatim su ga New York Times i Lonely Planet uvrstili među najatraktivnija mjesta na svijetu koja treba posjetiti.

Bogat i zanimljiv program

“I Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, te naš kapetan reprezentacije Luka Modrić doprinijeli su promociji Zadra. Mnoge medije je ponukalo da istraže odakle je Luka Modrić, a prilikom posjete otkrili su i brojne druge ljepote. Pri tome je istaknuta zadarska riva i Morske orgulje. Podsjetimo  i Alfred Hitckok je svijedobno prilikom posjete Zadru rekao da je ovdje najljepši zalazak sunca. Navodeći sve ovo želio sam naglasiti koliko je zadaraka riva bitna za turizam, a izložba Cvijet Zadra daje svoj doprinos iz godine u godinu.” – kazao je Ugrinić, te dodao:

“Na zadarskoj rivi će biti 22 gredice, a cijela hortikultutna krema Hrvatske dolazi u naš grad –  uredit će te gredice i to besplatno. Oni se natječu čija će biti ljepša, a nama to ostaje cijele sezone. Zahvaljujući ovoj manifestaciji riva postaje cvjetna bajka, a ovogodišnja i nosi naziv “Cvjetna bajka na zadarskoj rivi”. Pozivam sve zainteresirane da dođu. Potrudili smo se da bude bogat program, da se nađe ponešto za svih, i za mlađe i starije, a nadamo se da će nas poslužiti vrijeme.” – kazao je Ugrinić.

Zrinka Prusac je najavila da će svečano otvorenje biti 26. travnja u 11 sati, nastupit će Zoran Jelenković i Nela Šarić, a bit će upriličen i atraktivan let zrakoplova.

Prekrasno ukrašena riva

“Primarni cilj izložbe bio je ukrasiti rivu jer hortikulturno uređenje grada je prvi dojam koji građani nose svojim kućama. Cvjetne instalacije naših kolega ostaju cijelo ljeto u 22 gredice, dakle cijelo ljeto riva će izgledati kao da je izložba i tako će biti sve do jeseni, kad se to cvijeće zamjenjuje jesenjim cvijećem. U gredicama na rivi posadit će se 40.000 sadnica. Dodala bih da će se postaviti i hvalevrijedna cvijetna instalacija na gatu, ove godine to će biti bijela kočija ukrašena cvijećem, a u njoj će se moći slikati građani, ali i mladenci. Cvijeće će se prodavati po pristupačnim cijenama.“ – najavila je Zrinka Prusac.

Dora Maštrović je kazala kako će u 11 sati biti svečano otvorenje na Forumu, nakom čega se program dalje odvija na rivi.

“Tijekom dvodnevne manifestacije bit će upriličen zanimljiv program za djecu, zatim izložba “Cvijet Zadra u slici”, fotografije najzanimljivijih detalja od početka održavanja manifestacije do danas, i niz drugih događanja.”

Najavila je niz predavanja, radionica, šetnju kroz park, cvjetne lutrije…

Screenshot_20190423_114718

 

  • Anonimno

    25. travnja 2019. #1 Author

    Ljudi moji izložba cvijeća super ideja ali mislim da imate problem koji definitivno treba netko tko je odgovoran riješiti pošto oni koji bi trebali to napraviti nikad ama nikad ne pokupe iza svojih pasa kad obave nuždu!!! riva i gredice puni su sa oproštenjem govana! izgleda kao minsko polje a da ne govorim o stupovima koji su zapišani mokraćom! ne znam kako to ide niti mi ulazi u glavu zašto se taj problem ne riješi. tko god je odgovoran za tako nešto treba se malo pokrenuti. mislim da bi organi reda trebali izaći na rivu i početi pisati kazne za one koji budu i dalje radili isto tj. ne budu pokupili izmet svojih pasa! iskreno mislim da cvijeće i miris toga ne ide skupa! i još kao mi smo u eu?! mi smo balkan i takav mentalitet da smo 100 godina iza eu! stvarno treba nešto napraviti po tom pitanju jer turisti koji dolaze šetaju rivom i vide tako nešto što je definitivno naša sramota pa vi sad vidite! dolaze nam poznati što ja kažem dizajneri cvijeća koji moraju raditi na tim gredicama što nije o. k. PODUZMITE NEŠTO bilo što!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.