Izložba  ‘Znakovlje i odore iz Domovinskog rata’ Tomislava Lonića Izložba  ‘Znakovlje i odore iz Domovinskog rata’ Tomislava Lonića
U četvrtak, 20. siječnja 2022. u Gradskoj loži s početkom u 18 sati otvorit će se izložba  Znakovlje i odore iz Domovinskog rata kolekcionara... Izložba  ‘Znakovlje i odore iz Domovinskog rata’ Tomislava Lonića

U četvrtak, 20. siječnja 2022. u Gradskoj loži s početkom u 18 sati otvorit će se izložba  Znakovlje i odore iz Domovinskog rata kolekcionara Tomislava Lonića. 

Narodni muzej Zadar ovom izložbom želi dati svoj prilog obilježavanju godišnjice VRO Maslenica koja je bila strateška prekretnica u oslobodilačkom Domovinskom ratu. Na izložbi će biti prikazane odore te znakovlje iz Domovinskog rata kolekcionara Tomislava Lonića.

Zanimljiv i edukativan muzejski postav koji nas vodi kroz zbivanja tijekom Domovinskog rata s naglaskom na znakovlje i odore.

Cilj izložbe je naglasiti važnost očuvanja i sakupljanja predmeta iz Domovinskog rata. 

Podsjetimo, ovaj mladi Bibinjac posvetio se posljednjih nekoliko godina prikupljanju izloženih predmeta, a predstavio ih je na izložbi održanoj prošle godine u Bibinjama, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, kao i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja”.

Izložba je privukla veliku pažnju i mlađih građana, ali i sudionika Domovinskog rata kojima je bilo drago da se i na ovaj način ukazuje na važnost doprinosa koji su dali oslobađanju Hrvatske.

Foto: Leo Banić