JAKOV SURAĆ: Marko Pupić Bakrač i Radovan Dunatov iznose neistine na moj račun! JAKOV SURAĆ: Marko Pupić Bakrač i Radovan Dunatov iznose neistine na moj račun!
Na izjave gospode Marka Pupića Bakrača i Radovana Dunatova na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. ožujka 2017. godine, reagirao je Jakov Surać, predsjednik Nadzornog... JAKOV SURAĆ: Marko Pupić Bakrač i Radovan Dunatov iznose neistine na moj račun!

Na izjave gospode Marka Pupića Bakrača i Radovana Dunatova na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. ožujka 2017. godine, reagirao je Jakov Surać, predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Gospodin Pupić Bakrač, vijećnik Akcije mladih, na navedenoj sjednici Gradskog vijeća pokazao je ugovor o kratkoročnom zajmu koji glasi na moje ime. Potvrđujem da je taj ugovor vjerodostojan, zajam je postojao te je prošle godine u cijelosti vraćen. U prilog dostavljam i uplatnicu koja to potvrđuje. Molim gospodina Pupića Bakrača da ubuduće provjeri informacije koje iznosi, te da mi se javno ispriča za izrečene laži. Također, volio bih dobiti odgovor otkud jednom gradskom vijećniku informacije koje bi trebale biti strogo čuvane u policiji.

Od preoblikovanja Nogometnog kluba Zadar iz udruge građana u sportsko dioničko društvo Grad Zadar ima svoje predstavnike u Nadzornom odboru Kluba. Od samog početka to je gospodin Radovan Dunatov, čija je dužnost bila na vrijeme upozoriti na sve uočene nepravilnosti, a ne ih iznositi na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Odgovorno tvrdim da gospodin Dunatov uopće nije vršio nadzor nad Nogometnim klubom Zadar, jer inače Klub ne bi došao u situaciju u kojoj se trenutačno nalazi. Očito je njemu i sličnima bilo u interesu da NK Zadar završi u stečaju, što mi je jednom prilikom i osobno rekao riječima: „Zašto ne pustiš da Klub ode u stečaj?“ i „Zašto si smijenio Sergija Dunatova?“ Na njihovu žalost, Uprava kluba, igrači i ja nismo i nećemo dopustiti da dođe do takvoga ishoda i do zadnjeg atoma snage borit ćemo se protiv svih onih koji ne žele da NK Zadar stane na zdrave noge.

Nadalje, gospodin Radovan Dunatov je izjavio da je Jakov Surać, predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar, FINA-i poslao završni račun prije nego što je na Skupštini zatražio suglasnost. To je također neistina. Gospodin Dunatov jako dobro zna da Jakov Surać nije osoba koja je na FINA-u nosila završni račun niti je to bilo moguće. U tom razdoblju nisam imao nikakav uvid u dokumentaciju, jer je na čelu NK Zadar tada bio gospodin Sergije Dunatov, koji je blokirao moje pozive na mobitel. Za predaju završnog računa za 2015. godinu odgovoran je bio isključivo gospodin Sergije Dunatov kao direktor Kluba, kojemu je bila i dužnost o tome izvijestiti Nadzorni odbor, što nikada nije učinio. Nakon toga Nadzorni odbor ga je, zbog lošeg vođenja Kluba, smijenio s mjesta direktora.

Gospodin Radovan Dunatov također jako dobro zna da suglasnost za završni račun od Skupštine nije ni mogla biti zatražena jer nema materijala, odnosno dionice nisu bile upisane u Središnje klirniško depozitarno društvo. Zaključno, o svim nepravilnostima koje su se događale u Nogometnom klubu Zadar obaviještene su nadležne institucije koje će, vjerujem, odraditi svoj posao.”

S poštovanjem,

Jakov Surać
Predsjednik Nadzornog odbora Nogometnog kluba Zadar s.d.d.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.