JAVNA TRIBINA “Patrijarhalno nasljeđe i položaj žena u Hrvatskoj“

U ponedjeljak 31. 8. 2015. u 20 sati u Gradskoj straži (Etnološki odjel) u nastavku projekta“Refleksije prošlosti – Žudnja za životom” autorice Alene Orović, a u organizaciji Udruge multiAKT održat će se javna tribina “Patrijarhalno nasljeđe i položaj žena u Hrvatskoj“: Osvještavanje obrazaca stvaranja naše realnosti na kojoj će gostovati doc. dr. sc. Ivana Radačić čija su područja interesa ljudska prava, rod, seksualnost i feminizam.
Autorica je knjige Seksualno nasilje: mitovi, stereotipi i pravni sustav (TIMpress, 2014.) koja obrađuje temu seksualnog nasilja u hrvatskim zakonima i sudskoj praksi. Radi kao znanstvena suradnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, predavačica na Centru za hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu te na Sveučilištu u Osijeku, Centru za mirovne studije i Centru za ženske studije, Zagreb, te na Institutu za ženska ljudska prava u Bugarskoj.
Podsjetimo, prošlog je ponedjeljka u okviru navedenog projekta otvorena izložba Alene Orović, a cilj projekta je preispitivanje obrazaca patrijarhalnog nasljeđa koji oblikuju našu prošlost, sadašnjost i budućnost.