Jedan od najpopularnijih adventskih bendova večeras u Zadru: nastupa Vista!

Ako vas netko pitate što slušate, a vaš odgovor je „sve“, onda večeras pravac na Advent i koncert grupe Vista! Ova zadarska grupa od početka svog djelovanja 2014. godina okuplja iskusne glazbenike iza kojih su već tada bile brojne svirke, bilo da se radi o koncertima, svadbama, privatnim zabavama, nastupima na ljetnim terasama… Kada su se svi okupili u jedno, spontano je krenula lavina pjesama svih žanrova koja traje do danas, bilo da se radi o dalmatinskoj glazbi, zabavnim melodijama, funku ili nešto više rock izvedbama.

U postavi Viste je dvoje pjevača, Jakov Mađarić i Doris Župan, tako da nemaju problema s interpretacijom izvođača obaju spolova. Na klavijaturama ih prati Tomislav Bubić, Adrian Černigoj je uz gitaru, Zoran Muller na bas gitari a bubnjar je Goran Jureško.

Ovog ljeta Vista je odradila brojne koncerte na lokalnim turističkim i mjesnim feštama te je pozornicu dijelila sa Sergejem Ćetkovićem, Majom Šuput, Doris Dragović, Jolom, Klapom Rišpet… Ljetne melodije u adventskom vremenu naslijedile su zabavne melodije prilagođene atmosferi, ali i dalje uglavnom domaća pop glazba u kombinaciji sa stranim evergreenima. Koliko je ta kombinacija uspješna pokazuje činjenica da su za Advent praktički rasprodani. Krenulo je 9. prosinca Adventom na Viru, nastavlja se večeras u Zadru, a zatim svirkama u Polači, Privlaci, Poličniku, Stankovcima, Novalji te nastupom na Staru godinu u Falkensteineru u Zadru.

Kako su na vjenčanjima navikli osluškivati bilo publike i večeras će posjetitelji na Adventu biti ti koji će svojom podrškom moći usmjeriti tijek koncerta. Nema sumnje da će to biti one skladbe uz koju će se moći popiti koja čašica ili degustirati neko od brojnih jela na adventskim kućicama.

Početak koncerta zakazan je večeras (četvrtak) za 20 sati.