JEDINSTVENA GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA Ninska šokolijada privukla 106 natjecatelja

Pobjednik ovogodišnje Šokolijade u kategoriji Ninski šokolari je IVA SKOČIĆ – BURELA. Drugo mjesto osvojio je IVAN STULIĆ, a treće mjesto JOSIP STULIĆ.

 Iz Turističke zajednica Grada Nina izvijestili su kako su pobjednici u kategoriji šokolari ostalih mjesta: Prvo mjesto dijele: MLADEN JUREŠKO iz Mrljana i Milan Čolak iz Krneze. drugo mjesto osvojio je Saša Galušić iz Vira, a treće mjesto osvojio je Goran Budija, također iz Vira.

Poznata, jedinstvena gastronomska manifestacija 13. Ninska šokolijada, uspješno je završila. Zaljubljenici u gastronomske delicije i etno običaje uživali su u prekrasnoj atmosferi tople ljetne večeri u starogradskoj jezgri Nina. Turisti i posjetitelji su odlučili okusiti kvalitetne zalogaje ovog aromatičnog jela, te ujedno sudjelovati u bogatom zabavnom programu.

Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Grada Nina, izjavila je:

Ove je godine bio rekordni broj natjecatelja koji čuvaju baštinu svojih predaka i sudjeluju u manifestaciji. I kvaliteta i briga natjecatelja se povećava iz godine u godinu. Uspjehu u realizaciji Šokolijade pridonijeli su brojni volonteri, sponzori, donatori. Ninjani čuvajući baštinu razvili su manifestaciju i velikim trudom pokazali da je da je očuvanje baštine tj. izrada šokola važna sadašnjim i budućim generacijama.

U natjecanje se ove godine uključio 106 šokolara, a ocjenjivački sud čiji posao nije bio nimalo lak odabrao je najšokolare u dvije kategorije Ninski šokolari i Šokolari iz okolice Nina. Stoga su bila dva ocjenjivačka suda koja su imali velik posao, ali kao i prethodnih godina oduševili su svojim osjetilnim sposobnostima i pomogli u pronalasku najboljeg.

Predsjednik ocjenjivačkih žirija je Zdenko Stulić. Članovi žirija za ocjenu Ninskih šokolara su: Branimir Vučetić, Miroslav Ljubičić, Ive Pijaca, Krešimir Laštro i Joso Ćurko. Ocjenivački sud kategorije Šokolari ostalih mjesta su: Davor Ćurjurić, Slavko Štulić, Zdravko Barać i Dolores Barać.