Jela od daganja pripremali župan Zrilić, Grozdana Perić, Joso Nekić, Mario Pešut…

Povodom dana Doma za odrasle osobe Sv. Frane i blagdana Sv. Frane koji se obilježavaju 4.10., te međunarodnog dana starijih osoba koji se slavi 1.10. danas je u toj ustanovi organizirano kulinarsko natjecanje u kojem su pripremana jela od daganja.

joso-nekic-mario-pesut-800x450U kulinarskom natjecanju sudjelovali su župan Stipe Zrilić, glumica Gabrijela Meštrović Maštruko i psihologinja doma Sv.Frane Danijela Surać u ekipi „Kamenice“, gradski pročelnici Joso Nekić i Mario Pešut sa djelatnicom Doma Ivanom Boban u ekipi „Vongole“, ekipa „Prstaca“ Anamarija Ivković iz Prirodoslovno-grafičke škole, Svetko Perković ravnatelj Pomorske škole, Igor Radeka, predsjednik UV Doma te djelatnica Doma Vesna Dujić i ekipa „Dagnja“ koju su činili zastupnica u Saboru RH Grozdana Perić, pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Bernard Maruna i djelatnica Doma Sindi Botica.kuhanje-dom-sveti-frane-800x450

Kako se spremaju dagnje koje je za ovu prigodu donirala Općina Starigrad Paklenica, nadzirao je kuhar Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-ugostiteljske škole iz Zadra kojima su u pomoć priskočili i učenici Prirodoslovno grafičke škole.

Spremljeno je tako 50 kila daganja, a pobjedničko prvo mjesto podijelile su ekipe „Kamenice“ i „Vongole“, drugo mjesto „Prstaci“, a treće „Dagnja“.