Još osam dana: Zadranke i Zadrani, pošaljite prijedloge investicija koje želite u svojim kvartovima Još osam dana: Zadranke i Zadrani, pošaljite prijedloge investicija koje želite u svojim kvartovima
Najviše prijedloga u prvih tjedan dana pristiglo je od stanovnika Bilog briga, a najviše prijava tiče se javne rasvjete i uređenja dječjih igrališta Još... Još osam dana: Zadranke i Zadrani, pošaljite prijedloge investicija koje želite u svojim kvartovima

Najviše prijedloga u prvih tjedan dana pristiglo je od stanovnika Bilog briga, a najviše prijava tiče se javne rasvjete i uređenja dječjih igrališta

Još osam dana preostalo je za prijavu željenih malih komunalnih investicija u sklopu projekta „Kvart ipo!“. Radi se o inicijativi Grada kroz koju se pozivaju građanke i građani da izravno odluče kako će se utrošiti četiri milijuna kuna iz proračuna za 2022. Cilj je unaprijediti komunalnu opremljenost svih zadarskih kvartova i mjesta, poboljšati kvalitetu svakodnevnog života, ali i uključiti građane u odluke gradske uprave te poboljšati komunikaciju i transparentnost.

U prvih tjedan dana zaprimanja prijava, pristiglo je nekoliko desetaka ideja, a neki mjesni odbori pokazali su se aktivnijima od drugih, kao što je Bili brig odakle je pristiglo najviše ispunjenih obrazac. Najviše prijava tiče se izmjene ili postavljanja nove javne rasvjete, uređenja dječjih igrališta, uređenja gradskih cesta te opremanja igrališta koševima, golovima i drugom opremom.

„Hvala Zadrankama i Zadranima na dosadašnjim idejama. Vidio sam da ima stvarno korisnih i smislenih prijedloga, a to najbolje potvrđuje da građani najbolje znaju što im treba. Pozivam još jednom sve – uključite se, pošaljite što treba vašem susjedstvu, kvartu, mistu. Od klupe i asfalta do drvoreda i zidića, takve stvari financira ovaj projekt. Zadar je među prvima u Hrvatskoj koji provodi ovu praksu i očekujem da će mnogi građani željeti biti dio ove dobre priče, a potrebno je izdvojiti samo par minuta za ispuniti obrazac. Prijave traju još osam dana i nemojte propustiti priliku promijeniti ono sto vas smeta u vašem kvartu“, poručio je gradonačelnik Branko Dukić. 

Prijave se zaprimaju do 26. listopada, do kraja dana putem online obrasca, putem e-maila kvartipo@grad-zadar.hr prilaganjem ispunjenog obrasca koji se može preuzeti ovdje, putem platforme eZadrani.hr (obavezna prijava u NIAS sustav) te slanjem obrasca poštom ili ubacivanjem obrasca u označenu kutiju na ulazu u Gradsku upravu do 16 sati. Sve male komunalne investicije koje je moguće realizirati kroz „Kvart ipo!“ mogu se pronaći ovdje. 

Za mjesne odbore predviđeno je od 30.000 za najmanje pa do 300.000 kuna za najnaseljenije. Djelatnici grada evaluirat će svaki pristigli projekt i svaki će biti predstavljen na javnim tribinama koje će se u prosincu i siječnju održavati po svim mjesnim odborima. Građani će tada imati priliku glasati za svoj i druge projekte koje smatraju prioritetima. Projekti s najviše glasova i koji ulaze u budžet pojedinog mjesnog odbora bit će uvršteni u proračun 2022. te realizirani tijekom sljedeće godine. 

Sve informacije o projektu „Kvart ipo!“ dostupno je na službenoj stranici Grada Zadra i na službenom Facebooku projekta.