Joso Nekić: SDP i Zadarski blok podcjenili su birače i doživjeli debakl Joso Nekić: SDP i Zadarski blok podcjenili su birače i doživjeli debakl
Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra, Joso Nekić, u razgovoru za portal Kalelarga info prokomentirao je izbore za vijeća mjesnih odbora koji su održani... Joso Nekić: SDP i Zadarski blok podcjenili su birače i doživjeli debakl

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra, Joso Nekić, u razgovoru za portal Kalelarga info prokomentirao je izbore za vijeća mjesnih odbora koji su održani u nedjelju.

“Prije svega, zadovoljni smo što su izbori za vijeća mjesnih odbora protekli u demokratskom ozračju. Bilo je nekih malih kršenja izborne šutnje, ali ništa strašno. Drugo, izbori su i ovaj put pokazali da je HDZ i dalje pobjednik. Mi smo od ukupno 29 listi dobili apsolutnu potporu u 14 mjesnih odbora, a u još osam mjesnih odbora dobili smo relativnu pobjedu. Nećemo u svima sudjelovati u vlasti, ali u 7 imamo izuzetan koalicijski potencijal.”

*Dakle, zadovoljni ste ostvarenim rezultatima? 

– Ako uzmemo broj ukupnih mandata, onda smo gotovo na 50 posto, a ako analiziramo broj glasova, onda smo osvojili 50 posto glasova svih naših sugrađana. Dakle, dali su nam i ovaj put jednu ogromnu potporu. Ove godine je bilo više nezavisnih lista nego ranije, što je dobro jer pokazuje da su ljudi zainteresirani za probleme u svom mjesnom odboru i da ih žele rješavati. Nadalje, ovo je bio debakl etabliranih političkih stranaka, posebno ovih koje su se okupile u Zadarskom bloku jer su dobili samo jedan jedini mjesni odbor apsolutnom većinom. Debakl je doživio i SDP. Oni su najveći gubitnici na ovim izborima. Mi se zahvaljujemo našim sugrađanima na povjerenju. Moram spomenuti da smo malo razočarani gubitkom mjesnog odbora Puntamika, ali nama je to jedan putokaz što trebamo raditi.

Ozbiljan pristup svim izborima

*Čemu HDZ duguje uspjeh na ovim izborima? 

– Mi smo, za razliku od ostalih, rekli na samom početku da ovi izbori za nas nisu jedan eksperiment, te da nas zanimaju ovi izbori, a ne neki drugi, te da za nas nisu ništa manje važni od ostalih izbora. Kao što je poznato, naši politički oponenti su govorili da njih ne zanimaju ovi izbori, nego oni za Gradsko vijeće i gradonačelnika, pa kad je tako onda nisu od naših sugrađana imali što ni očekivati kad ih smatraju pokusnim kunićima. Mi naše građane ne podcjenjujemo na taj način, oni su nam jednako vrijedni i jednako važni, te od 1993. godine, kada su ustrojene jedinice lokalne i regionalne samouprave, dakle općine, gradovi i županije, mi svim izborima pristupamo na jednako ozbiljan i odgovoran način. Povjerenje građana nam je bitno jer bez njega ne bi mogli realizirati programe i projekte.

*Unatoč velikom angažmanu, oporba teško stječe povjerenje birača? Ako je ovo pokazatelj onoga što se može očekivati na lokalnim izborima, onda nemaju puno razloga za optimizam. 

– Kao što vidite danas u gradu Zadru radi se na sve strane, može se reći da je Zadar jedno veliko gradilište. Očigledno je da imamo znanje i sposobnost da radimo i gradimo i kada je kriza i kada nije, što je, na naše zadovoljstvo, velika većina naših sugrađana prepoznala.  Kao što vidite danas u gradu Zadru radi se na sve strane, može se reći da je Zadar jedno veliko gradilište. Mi se još jednom građanima iskreno zahvaljujemo i trudit ćemo se opravdati njihovo povjerenje kao i do sada.

Komunikacija s građanima 

*Često možemo čuti komentare kako mjesni odbori u stvari nemaju nikakav značaj, te da ne mogu ništa riješiti. Kako to komentirate?

– To govore oni koji ne sudjeluju u radu mjesnog odbora. Ja znam da predsjednici mjesnih odbora dolaze vrlo često u Gradsku upravu, gradonačelnik ih prima, kao i pročelnici, razgovara se, i oni su vrlo često poveznica sa građanima i problemima na terenu. U konačnici  vijeća mjesnih odbora mogu podnositi inicijative izravno Gradskom vijeću, što dovoljno govori o tome da nisu beznačajni ni bespomoćni. Oni koji prolaze loše na izborima za vijeća mjesnih odbora često govore da su mjesni odbori beznačajni jer ne znaju uopće kako stvari funkcioniraju. I rezultati izbora su pokazatelj da mi komuniciramo sa svojim građanima, da rješavamo probleme, i zato nam oni uvijek iznova ukazuju povjerenje.

dukic kalmeta

 

 

  • Anonimno

    12. prosinca 2018. #1 Author

    Opet Zastavniče ne govoriš istinu ovo je najlošiji rezultat HDZ OD 2006 godine za MO. Izgubio si Zastavniče MO: BILI BRIG, PUNTAVNIKA, PETRČANE, MASLINU, VIDIKOVAC, BOKANJAC, POLUOTOK, JAZINE 1,. Otoke : OLIB, MOLAT, IŽ V., SILBU, IST, PRMUDU, na svim tim otocima smo imali HDZ na vlast a danas nitko osim na Olibu neće na naše liste . I ti Zastavniče govoriš o pobjedi na ovim izborima za MO a dobili smo sami samo u MO : DIKLO, STANOVI, ARBANASI, CRNO, VIŠNJIK, VOŠTARNICA, SMILJEVAC ,CRVENE KUĆE,Dračevac i gdje još Zastavniče Joksane reci bar jednom u životu istinu jer u laži su kratke noge a nos sve veči ka u Pinokya.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.