Jure Tadić iz Zadra osvojio broncu na Sportskim igrama mladih u šahu Jure Tadić iz Zadra osvojio broncu na Sportskim igrama mladih u šahu
Dvorana Studentskog centra u Splitu je u utorak ugostila državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u šahu. Šahovski turniri ove godine igraju se pod... Jure Tadić iz Zadra osvojio broncu na Sportskim igrama mladih u šahu

Dvorana Studentskog centra u Splitu je u utorak ugostila državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u šahu. Šahovski turniri ove godine igraju se pod pokroviteljstvom FIDE- Svjetske šahovske organizacije. Iznimno jak turnir okupio je najbolje male šahiste i šahistkinje iz cijele države koji su se natjecali u dvije starosne kategorije: 11 godina i mlađi i 15 godina i mlađi.

Rezultati po kategorijama:

M11

 1. Erik Golubović (Rijeka)
 2. Duje Mandarić (Strizivojna)
 3. Jure Tadić (Zadar)

M15  

 1. Ivano Sundać (Crikvenica)
 2. Stipe Poljak (Kaštel Novi)
 3. Leon Paladinić Pažuline (Duga Resa)

Ž11

 1. Klara Končar (Bjelovar)
 2. Leoni Lukinović (Rovišče)
 3. Iva Crvelin (Solin)

Ž15

 1. Eva Mihaljević (Hercegovac)
 2. Petra Karij (Slavonski Brod)
 3. Marta Trgovac (Buševec)

Svi osvajači medalja ostvarili su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u kolovozu u Splitu.

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava do 31. srpnja u Splitu, u tijeku su i natjecanja u stolnom tenisu, odbojci na pijesku te velika završnica Coca- Cola Cupa u malom nogometu za dječake i djevojke.

Nakon njih slijede još Kinder turnir u košarci, odbojka te HEP turnir u rukometu.