Jure Zubčić: Liječnicima iz bolnice treba zabraniti rad u privatnim ordinacijama Jure Zubčić: Liječnicima iz bolnice treba zabraniti rad u privatnim ordinacijama
Županijski vijećnik SDP-a, Jure Zubčić, objavio je priopćenje za javnost na svojoj službenoj stranici. “Uvijek ćemo se zalagati da zdravstvene usluge budu dostupne svakom... Jure Zubčić: Liječnicima iz bolnice treba zabraniti rad u privatnim ordinacijama

Županijski vijećnik SDP-a, Jure Zubčić, objavio je priopćenje za javnost na svojoj službenoj stranici.

“Uvijek ćemo se zalagati da zdravstvene usluge budu dostupne svakom građaninu.

Nažalost, građani u našoj županiji su često suočeni s time da im liječnik u bolnici jasno da do znanja da bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu može dobiti kod istog tog liječnika, ali privatno.

Nedopustivo je da naši građani čekaju dugo za usluge zdravstvene skrbi, a kad je do čekaju im se kaže da bolju skrb mogu primiti kod istog tog liječnika izvan radnog vremena u bolnici u privatnim ordinacijama.

Liječnici se moraju odlučiti; hoće li raditi u privatnim ordinacijama ili u javnim bolnicama. A ravnatelji bolnica NE BI SMJELI dijeliti dopusnicu liječnicima za rad u privatnim ordinacijama.

Naše zdravstvo ima mnoge probleme i mnogi nisu lako rješivi, ali ovo je perfidan način srozavanja kvalitete pružene zdravstvene usluge u javnim ustanovama koje plaćaju svi građani.

Svakako da su liječnici u javno-zdravstvenim ustanovama premalo plaćeni za svoj rad i da traže dodatan izvor zarade. Iako plaće nisu u nadležnosti lokalne razine, te taj problem treba drugdje adresirati, moramo spriječiti situaciju u kojoj je većini građana onemogućeni pristup zdravstvenoj skrbi te ukinuti dopusnicu svim liječnicima.

Problem potplaćenosti, koji postoji, kao i prekovremeni rad treba rješavati na višim instancama, a dotad ne ugrožavati građane samo zato jer su slabijeg imovinsko stanja.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.