KALMETA: Hajdaš Dončić je zaustavio sve razvojne projekte na zadarskom području

Na konferenciji za medije održanoj u Gaženici, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić iznijeli su kritike na račun ministra Siniše Hajdaša Dončića.

“Do dolaska ovog ministra napravljeni su brojni projekti koji silu zaustavljeni. Teško ih je i nabrojati sve. Ja mu ne vjerujem, pokazao se nevjerodostojan i štetan za ovaj kraj” – kazao je Kalmeta.

Župan Stipe Zrilić je rekao kako je posjet ministra Zadru bio predizborni skup SDP – a.

“Tijela vlasti biraju građani, a ta tijela su dužni skrbiti o prosperitetu građana. Međutim, ministar i suradnici ne skrbe nego smišljaju načine kako zaustaviti naše projekte.” – kazao je Zrilić.

Nabrojio je i neke od projekata koji su bili u fazi realizacije i trebalo ih je dovršiti.

“Na primjer, Zračna luka Zadar je imala odlične rezultate i rast, a ove godine pad prometa, za što je on dobrim dijelom zaslužan. Važan projekt bilo je produženje  piste, a ministar je bio protiv toga. Izgubili smo vrijeme. Druga stvar je smišljanje načina kako oslabiti Županijske uprave za ceste i u tome je uspio. Treća stvar su ulaganja u otoke, kojih nema osim na Tkonu gdje on ima vikendicu. I to se radi bez suradnje sa Županijom koja sudjeluje u projektu.” – naglasio je župan Zrilić.