Kalmeta i Erlić: Dukić ima našu podršku, Karlović je samo jedan u nizu smjenjenih direktora

Nakon što su brojni članovi HDZ-a ostali šokirani iznenadnom smjenom direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića, na koju se odlučio gradonačelnik Branko Dukić, uz obrazloženje kako je to bila njegova odluka jer je izgubio povjerenje u njega, Božidar Kalmeta i Šime Erlić su odlučili istupiti u javnost i dati svoje viđenje ove situacije.

U intervjuu za Radio Zadar Kalmeta je kazao kako je razgovarao s Brankom Dukićem, koji mu je pojasnio da je napravljena šteta njemu kao čovjeku i kao gradonačelniku.

Kalmeta je istaknuo kako se u različitim vremenima i pod različitim gradonačelnicima i direktorima gradio i razvijao sportski kompleks na Višnjiku.

Denis Karlović bio je direktor Višnjika 10 godina

“ŠRC Višnjik je projekt koji je počeo još dok sam ja bio gradonačelnik i završio za vrijeme gradonačelnika Živka Kolege i to je jedan od najboljih projekata koji su napravljeni u gradu Zadru, a tako ga prihvaćaju i sami građani. Na čelu ŠRC-a Višnjik bilo je nekoliko direktora, od pokojnog Nebojše Belića i Andreja Sudinje do Dina Bajla, da bi 2014. u vrijeme kad sam ja bio gradonačelnik bio imenovan Denis Karlović. Dakle, Višnjik ima svoju povijest i svoju budućnost, kaže Kalmeta. Dodaje kako je tijekom gradnje Višnjika bilo dosta nerazumijevanja i sumnji da bi taj prostor na kraju mogao biti i prodan, što se nije dogodilo. 

Božidar Kalmeta u razgovoru za Radio Zadar je izrazio čuđenje čemu tolika medijska buka oko smjene direktora, te odgovorio na pitanje, može li to štetiti stranci.

Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a

– Stranci to neće štetiti. Odlazili su i drugi gradonačelnici, pročelnici, direktori i ravnatelji, tako da to apsolutno neće štetiti tako da bitno je da taj projekt koji je dobar ide dalje. Mene čudi malo ta buka koja se digla, tim više što nema razloga za to jer ništa s nekim nije počelo niti završava. Što se tiče smjene Karlovića, naravno da sam razgovarao s gradonačelnikom i on je meni rekao da je po njemu napravljena šteta njemu osobno kao čovjeku i kao gradonačelniku, Gradu Zadru, dakle njemu kao nositelju izvršne vlasti koji odgovara za funkcioniranje grada, gradskih ustanova i poduzeća, gdje se ispostavilo da ustvari Branko brani nešto što on nije branio i to je bilo u razgovoru između njih dvoje i tu je Branko, kako on kaže, izgubio trajno povjerenje i da on više u tom smislu ne može funkcionirati te da nema više daljnje suradnje, kaže Kalmeta. 

Predsjednik Gradskog odbora ministar Šime Erlić napominje kako su građani birali Dukića za gradonačelnika da upravlja gradom, a kao predsjednika Skupštine u njegovoj je nadležnosti imenovanje i smjena direktora Višnjika.

Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a

Erlić dodaje kako se nepotrebno u javnosti digla prašina oko smjene Karlovića, napominjući kako je do sada smijenjeno desetak direktora gradskih poduzeća: 

“Denis Karlović je prema jasnim izjavama gradonačelnika Dukića svojim zadnjim radnjama nanio štetu, prije svega gradonačelniku, a samim time i gradu Zadru. Tim postupkom je nepovratno izgubio povjerenje Branka Dukića koje je nužno za daljnju suradnju. Zato mu je gradonačelnik ponudio miran razlaz i drugu funkciju unutar T.D. Višnjik, pružen mu je miran izlaz s funkcije direktora. Danas, mislim, da je ključna uloga za vođenje Grada na gradonačelniku Dukiću i treba mu prepustiti odluke o članovima njegova tima s kojima će voditi Grad kroz poduzeća kao što je TD Višnjik i druga  trgovačka društva. Htio bih napomenuti da je Grad Zadar kontinuirano kroz gradonačelnika Branka Dukića , kroz njegov rad i rad gradske uprave, ulagao i stvorio “Višnjik” i to ne samo kroz rad jednog saziva gradske uprave već kroz niz gradonačelnika u ranijem sazivu. “Višnjik” je projekt više gradonačelnika i direktoraistaknuo je predsjednik Gradskog odbora  HDZ-a ministar Šime Erlić.