Kalmeta: Imamo najbolje liste i kandidate za župana i gradonačelnika

Koalicija HDZ-a i koalicijskih partnera, HSP-a, Stranke umirovljenika i Reformista predvođena Brankom Dukićem i Božidarom Longinom, kandidatima za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije, predala je izbornom povjerenstvu kandidature i prikupljene potpise za lokalne izbore.

1-21_copy_800x533
Više od 12.000 potpisa potpore Dukiću i Longinu, kvalitetan spoj mladosti i iskustva, zalog su optimizma za nadolazeće lokalne izbore, 16. svibnja.
– Iza nas su četiri godine marljivog rada i investicijski ciklus na području županije vrijedan više od 3 milijarde kuna. Želimo nastaviti provoditi razvojne projekte za bolji život naših stanovnika. Pripremili smo kvalitetan i konkretan program kojim ćemo osigurati sigurnu, solidarnu i gospodarski snažnu županiju, poručio je aktualni župan Božidar Longin.

1-22_copy_800x533
Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako veliki broj potpisa pokazuje da je vlast u Zadru, unatoč svim nedaćama poput poplave i epidemije, dobro radila svoj posao.
– Sve što smo obećali u prvom mandatu smo ispunili. Grad Zadar stabilno ide naprijed. Vjerujem da ćemo i u iduće četiri godine ispuniti obećanja jer ja samo tako i poznajem svoj rad – marljivo i zdušno za grad Zadar, rekao je Dukić.
Imamo najbolje kandidate za župana i gradonačelnika i najbolje kandidate na listama, istaknuo je Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO HDZ-a.
– Naši kandidati za župana i gradonačelnika su se dokazali u protekle četiri godine. To se vidi na svakom koraku. Realizirano je mnogo projekata za bolji život građana kako u gradu tako i u županiji. Zaposlenost je rekordna, unatoč korona krizi. Imamo vrlo kvalitetne liste, na kojima su ugledni ljudi koji su prepoznati i cijenjeni u svojem dosadašnjem djelovanju u raznim sferama društva, kazao je Kalmeta te dodao da vjeruje da će građani prepoznati dosadašnji rad za boljitak Zadra i županije i već u prvom krugu dati povjerenje kandidatima HDZ-ove koalicije.

1-30_copy_800x533
– Vjerujemo da je ovo pobjednička lista koja na najbolji način prezentira naš Zadar. S tim ljudima bit ćemo snažna podrška gradonačelniku kroz gradsko vijeće da ostvari sve zacrtane ciljeve iz programa HDZ-a za novi mandat koji će učiniti Zadar još boljim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život, ustvrdio je predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić.
Lista za Gradsko vijeće: Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Dado Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marijana Bakmaz, Ante Kolega, Matilda Brčić Karamatić, Mate Marić, Tomislav Dražović, Višnja Knežević, Vlasta Mišurac, Tomislav Troskot, Nataša Barišić, Milena Ikić, Violeta Valjan Vukić, Karmela Jelčić, Željko Skukan, Kristina Vukić, Jurica Bosna, Anamarija Botica Miljanović, Ivan Perić, Božidar Kalmeta.
Lista za Županijsku skupštinu: Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut, Marina Šegota, Boris Frakin, Marko Ivković, Nikica Čalušić, Marijana Sikirić, Dario Vrsaljko, Martina Krnčević, Sanja Delin, Miljenko Ćoza, Ana Kuković Borgelott, Ana Ivičić, Marija Nadinić, Neven Lalić, Dorotea Kamber Kontić, Anita Basioli, Antonia Vulin, Nediljko Jović, Jure Brižić, Božidar Kalmeta.

1-35_copy_800x533