Kalmeta ishvalio Longina: ‘Puno je napravio za ovu županiju i građane’

Županijski odbor HDZ-a na današnjoj je sjednici odlučio da će Božidar Longin biti kandidat za župana Zadarske županije na nadolazećim lokalnim izborima.

Aktualni župan dobio je jednoglasnu potporu Županijskog odbora u utrci za novi mandat.

– Božidar Longin je kandidat u čijem je mandatu pokrenut niz novih projekata važnih za Zadarsku županiju, a ujedno su dovršeni neki na kojima se radilo godinama i koji su rezultat vizije i dobro promišljenog strateškog planiranja, ali i političke stabilnosti i kontinuiteta koji su neophodni da se započeti projekti i dovrše. Županija je proaktivno surađivala s našim gradovima i općinama te često bila njihova produžena ruka prema državnoj razini. Upravo je ta suradnja lokalne i regionalne samouprave s hrvatskom Vladom preduvjet snažnog razvoja Zadra i Zadarske županije i kroz naredne četiri godine – poručio je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.

– Aktualni gradonačelnik i župan, Branko Dukić i Božidar Longin, iza sebe imaju uspješne mandate tako da je logično da idu po novi mandat i u tome imaju našu punu potporu, baš kao i ostali kandidati HDZ-a za gradonačelnike i općinske načelnike. Građani prepoznaju naš rad, našu beskompromisnu borbu za svaki kutak naše županije i nastojanje da brojnim razvojnim projektima unaprijedimo kvalitetu života svih naših stanovnika – dodao je Kalmeta.

Uz zahvalu stranačkim kolegama na potpori, Božidar Longin je naglasio da je Hrvatska demokratska zajednica snažna stranka koja će građanima i na predstojećim izborima ponuditi kvalitetne i stručne kandidate.

– Na području Zadarske županije provode se projekti vrijedni više od 3 milijarde kuna i to nije nimalo slučajno. Naša županija je jedno veliko gradilište, jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U kampanji ćemo ponuditi ozbiljan i temeljit program ravnomjernog razvoja Zadarske županije u narednom razdoblju i vjerujem da će naši sugrađani i ovog puta to prepoznati – istaknuo je Longin i najavio ključne smjernice u narednom razdoblju.

– Svakako da nam je izgradnja vodovoda i odvodnje i dalje jedan od prioriteta, a i dalje ćemo raditi na projektima navodnjavanja, ribarske i poduzetničke infrastrukture, razvoja školstva i zdravstva, jer nam je pandemija koronavirusa pokazala koliko nam je važan stabilan zdravstveni sustav. Dokazali smo da uspješno povlačimo europska i nacionalna sredstva te smo već pripremili projekte za novu financijsku perspektivu EU kao i za sredstva iz Fonda za oporavak. Uz sve izazove koji su pred nama, vjerujem u naše ljude i siguran sam da ćemo i dalje napredovati te ostati županija sigurne budućnosti – naglasio je Božidar Longin.

Županijski odbor HDZ-a također je odlučio da će kandidat za zamjenika župana biti Šime Vicković, sadašnji Longinov zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.