KALMETA: Neću u Sabor jer želim da moji sinovi imaju oca uz sebe, a HDZ-u ću pomoći da pobijedi! KALMETA: Neću u Sabor jer želim da moji sinovi imaju oca uz sebe, a HDZ-u ću pomoći da pobijedi!
Zadarsku javnost iznenadila je vijest da gradonačelnik Božidar Kalmeta neće biti na listi HDZ-a za Sabor. U intervjuu za Nacional.hr pojasnio je svoju odluku. “Zbog obiteljskih... KALMETA: Neću u Sabor jer želim da moji sinovi imaju oca uz sebe, a HDZ-u ću pomoći da pobijedi!

Zadarsku javnost iznenadila je vijest da gradonačelnik Božidar Kalmeta neće biti na listi HDZ-a za Sabor.

U intervjuu za Nacional.hr pojasnio je svoju odluku.

“Zbog obiteljskih razloga želim raditi i živjeti u Zadru. Više puta birali su me u Sabor, ali zadnja dva puta mijenjali su me moje kolege. Ne želim više biti izabran pa onda zamrzavati saborski mandat. Čemu onda zauzimati mjesto na listi? Želim se potpuno posvetiti poslu koji radim u gradu. I prije sam rekao da me iscrpljivao radni ritam u kojem sam većinu tjedna kao ministar provodio u Zagrebu, a potom putovao obitelji u Zadar. Sada želim da moji malodobni sinovi imaju svog oca u punom smislu te riječi. Podržavat ću sve naše kandidate i politiku vodstva stranke te ću učiniti sve da pobijedimo na izborima. U devetoj izbornoj jedinici ta pobjeda bit će naročito naglašena. Svoju ulogu županijskog predsjednika stranke u tom smislu izrazito ozbiljno shvaćam. HDZ je pokazao zrelost kada je Plenkovića izabrao za novog čelnika stranke. Iako mnogi misle da bi bilo bolje da je bilo više kandidata, mislim da je HDZ pokazao svoju snagu i ozbiljnost odabirom Plenkovića, jer u kvalitativnom smislu on u tom trenutku zapravo nije ni imao dostojnog protukandidata. Plenković ima potporu i stranačkog članstva i birača. Zato se i brzo moglo vidjeti da je zaustavljen pad rejtinga stranke, a taj rejting ubuduće će dodatno rasti. U ovom trenutku ne razmišljam ni o lokalnim izborima. O tome ću voditi računa nakon što HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima.” – kazao je Kalmeta.

Foto: Zadarski list