KALMETA: Nema ministra koji bi se usudio ukinuti Općinu Škabrnja! KALMETA: Nema ministra koji bi se usudio ukinuti Općinu Škabrnja!
U prostorijama Osnovne škole Vladimira Nazora održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Škabrnja i blagdana Sv. Luke. Načelnik općine Škabrnja, Nediljko... KALMETA: Nema ministra koji bi se usudio ukinuti Općinu Škabrnja!

U prostorijama Osnovne škole Vladimira Nazora održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Škabrnja i blagdana Sv. Luke.
Načelnik općine Škabrnja, Nediljko Bubnjar, osvrnuo se na realizirane projekte i požalio se kako nije imao razumijevanja od ministara bivše Vlade, koja nije podržavala projekte. 20161018_122222-800x450

Pohvalio se kako je natalitet pozitivan, trenutno ima 60 djece u vrtiću, a od ove godine uveden je cjelodnevni boravak, te izrazio nadu da će se smanjiti broj mještana koji se odlučuju otići iz Škabrnje.

“NK Škabrnja ima ambicije kvalificirati se za treću ligu i nadam se da ćemo u tome uspjeti.” – kazao je Bubnjar.
Osvrnuo se i na najave o ukidanju općina.
“Škabrnja je dala 86 života za ovu državu i ako nas odluče ukinuti mi nećemo riječ reći. No vjerujemo da se to neće dogoditi.” – kazao je Bubnjar.
Godišnja priznanja dobili su: Stipe Pavičić, Božo Škara, obitelj Vicković, obitelj Gulan, obitelj Gospić, obitelj Župan, Rade Marinović i dr. sc. Maja Rogić Vidaković.
Zamjenica načelnika, Kristina Erlić, izrazila je zadovoljstvo što upravo ovim građanima može dodijeliti priznanja.
U ime dobitnika nagrada nazočnima se kratko obratio Rade Marinović koji se zahvalio na priznanjima.
Župan Stipe Zrilić čestitao je mještanima Dan općine i blagdan Sv. Luke.
“Škabrnja je uvijek čuvala nacionalni identitet, a preustroja se ne trebamo plašiti. Kod nas se događaju mnoge dobre stvari, gospodarstvo se razvij20161018_122249-800x450a, sve je veći broj zaposlenih, legalizirali su se brojni objekti. Ova škola ima 190 učenika plus 19 u Prkosu. Djeca su naša budućnost i mi kao Županija ćemo i dalje pružati potporu.” – kazao je župan Zrilić.
Božidar Kalmeta u svom govoru naglasio kako nema Vlade i ministra koji bi imao obraza ugasiti Općinu Škabrnja.
“Nema šanse da se Općina Škabrnja ugasi. Znate tko bi se tome veselio? Oni koji su je napadali. Sutra će Andrej Plenković postati premijer i imat ćemo stabilnu Vladu. Svu smo osjetili da se bivša Vlada četiri godine odnosila ignorantski prema nama i zato nam je važno da ovog trenutka imamo pet zastupnika s ovim područja. Tamo su naši Davor Lončar, Martin Baričević i Grozdana Perić, a još će naših ljudi otići u izvršnu vlast.” – kazao je Kalmeta.

20161018_125903-800x450

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.