Kalmeta očekuje Plenkovića u utorak; Čekaju se i rezultati nove ankete

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, očekuje u utorak predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Prvo će se s njim sastati uži krug, odnosno predsjedništvo županijskog HDZ-a, a nakon toga u popodnevnim satima trebao bi se održati sastanak Županijskog odbora HDZ-a na Višnjiku.

Podsjetimo, Zadar je jedini od većih gradova u kojem kandidati ove stranke za župana i gradonačelnika još nisu poznati.

Kandidati HDZ-a poznati u svim većim gradovima osim Zadra

HDZ je od agencije Ipsos puls naručio još jednu anketu na zadarskom području, zadnju uoči odluke o kandidatima za župana i gradonačelnika, a cilj joj je utvrditi kako među građanima stoje Branko Dukić i Božidar Longin, ali i drugi istaknuti članovi stranke.

Tako se ispitanike, osim za Dukića i Longina, pitalo za mišljenje i o Željku Čulini, Šimi Erliću, Željku Šoši, Anti Babiću i Robertinu Dujeli.

Pitalo ih se i o tome kakvo mišljenje imaju o Marku Vučetiću i Danijelu Radeti.

Tako će Plenković uoči sastanka u Zadru imati i rezultate ankete.

Čulina i Šoša popularniji od Longina

Kako doznajemo, Dukić i dalje dosta dobro kotira u anketama, a od Longina su popularniji Čulina i Šoša.

Međutim stranka će vjerojatno uzeti u obzir i to da Longin žarko želi još jedan mandat župana, lobira za to gdje god može, dok s druge strane ni Čulina ni Šoša nisu izrazili želju niti se gurali za tu poziciju.

Problem je što se Vučetić pokazao kao dosta ozbiljan protukandidat, koji itekako ima šanse za pobijediti, pogotovo uspije li potaknuti ljude koji inače ne izlaze na izbore da se ovaj put odazivu.

Stoga HDZ-u nije mudro kao kandidata za župana stavljati nepopularnog političara kojeg građani ne vole, kojeg u stotinama komentara vrijeđaju na portalima i Facebooku, i koji je na ratnoj nozi s hrvatskim braniteljima. Podsjetimo, ratni dragovoljci iz Bibinja poručili su mu da u Bibinje nije dobrodošao. A nije baš ni da ga željno očekuju i u drugim općinama.

Što će stranka odlučiti, znat će se idućih dana.