Kalmeta očekuje Plenkovića u utorak; Čekaju se i rezultati nove ankete Kalmeta očekuje Plenkovića u utorak; Čekaju se i rezultati nove ankete
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, očekuje u utorak predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Prvo će se s njim sastati uži krug, odnosno... Kalmeta očekuje Plenkovića u utorak; Čekaju se i rezultati nove ankete

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, očekuje u utorak predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Prvo će se s njim sastati uži krug, odnosno predsjedništvo županijskog HDZ-a, a nakon toga u popodnevnim satima trebao bi se održati sastanak Županijskog odbora HDZ-a na Višnjiku.

Podsjetimo, Zadar je jedini od većih gradova u kojem kandidati ove stranke za župana i gradonačelnika još nisu poznati.

Kandidati HDZ-a poznati u svim većim gradovima osim Zadra

HDZ je od agencije Ipsos puls naručio još jednu anketu na zadarskom području, zadnju uoči odluke o kandidatima za župana i gradonačelnika, a cilj joj je utvrditi kako među građanima stoje Branko Dukić i Božidar Longin, ali i drugi istaknuti članovi stranke.

Tako se ispitanike, osim za Dukića i Longina, pitalo za mišljenje i o Željku Čulini, Šimi Erliću, Željku Šoši, Anti Babiću i Robertinu Dujeli.

Pitalo ih se i o tome kakvo mišljenje imaju o Marku Vučetiću i Danijelu Radeti.

Tako će Plenković uoči sastanka u Zadru imati i rezultate ankete.

Čulina i Šoša popularniji od Longina

Kako doznajemo, Dukić i dalje dosta dobro kotira u anketama, a od Longina su popularniji Čulina i Šoša.

Međutim stranka će vjerojatno uzeti u obzir i to da Longin žarko želi još jedan mandat župana, lobira za to gdje god može, dok s druge strane ni Čulina ni Šoša nisu izrazili želju niti se gurali za tu poziciju.

Problem je što se Vučetić pokazao kao dosta ozbiljan protukandidat, koji itekako ima šanse za pobijediti, pogotovo uspije li potaknuti ljude koji inače ne izlaze na izbore da se ovaj put odazivu.

Stoga HDZ-u nije mudro kao kandidata za župana stavljati nepopularnog političara kojeg građani ne vole, kojeg u stotinama komentara vrijeđaju na portalima i Facebooku, i koji je na ratnoj nozi s hrvatskim braniteljima. Podsjetimo, ratni dragovoljci iz Bibinja poručili su mu da u Bibinje nije dobrodošao. A nije baš ni da ga željno očekuju i u drugim općinama.

Što će stranka odlučiti, znat će se idućih dana.

 

 

 • Anonimno

  22. veljače 2021. #1 Author

  HDZ JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA KOJA JE OSNOVANA SA CILJEM PLJAČKANJA, UBOJSTAVA , NEZAKONITIH PROGONA ČASNIH GRAĐANA.
  HDZ – e je osnovao ratni zločinac Josip Maloić , UDBA i KOS s krajnjim ciljem stvaranja III. JUGOSLAVIJE, a ne s ciljem stvaranja DEMOKRATSKE I PRAVNE DRŽAVE HRVATSKE.
  90. JE BILO PLANIRANO TOTALNO OSIROMAŠENJE HRVATSKOG NARODA
  EVO VAM MANJI DIO DOKAZA:
  U obranu domovine uključio sam se rane 90.
  Te 90. vlastitim novcem u iznosu 38.000, 00 tadašnjih DM kupujem oružje, streljivo, opremu, tada za prve postrojbe ZNG- a.
  Već u prvoj polovini 1991. teško sam ranjen – ostao sam bez dijela lijeve ruke.
  Franjo Tuđman od mene je osobno tražio, da bez obzira na ranjavanje ostanem u borbenom sektoru – zbog mojih posebnih vojnih znanja i vještina – i bez obzira što nisan bio član HDZ – a .
  Pristao sam tada na tu posebnu žrtvu iz razloga sam tada vjerovao da stvaramo – DEMOKRATSKU I PRAVNU DRŽAVU.
  Nije bilo nimalo lako s tri fiksatora u rani, ići u aktivne borbe, i rukovoditi specijalnim zadaćama.
  Zbog mog profesionalnog odnosa prema poslu – te mojoj obvezi kao časnika, već sredinom 91. u teškom korupcijskom – ratno profiterskom kriminalu sobno sam skoro cijeli vrh tadašnje vlade.
  Da ne duljim:
  1991. u teškom kriminalu osobno sam ulovio tadašnjeg ministra obrane Šimu Đodana i predsjednika vlade Franju Gregurića. Đodan je od Slovenaca kupio 22 tone baruta kojega mi nismo trebali – iako je bi prethodno upozoren. Frano Gregurić je inzistirao na kupnji 250 tona NITRO CELULOZE – od Ukrajinaca (Rusa). Gregurić je lagao Tuđmanu da ćemo mi preraditi tu NC u eksploziv. Mi nismo imali postrojenja za to. Ista se nije mogla preraditi ni u lab. uvjetima. Bez obzira na sve Gregurić potajno kupuje 250 tona NC –a te ju potajno skladišti u centru Siska. I sami znate da je Sisak u to vrijeme bio pod permanentnom topničkom vatrom. 1992. nakon jednog napada, jedan projektil pao je u neposrednu blizinu tog skladišta i velikom srećom za nas nije detonirao. Tada pirotehničar GS HV –a otkriva NC. Da je NC tada detonirao Sisak bi doslovno nestao. Slika bi bila kao slika Bejruta nakon nedavne eksplozije. Ta NC 1992. ili 1993. uništena je jer smo dodatnom analizom utvrdili da je neispravna i u raspadnom stanju, tako da se ista nije mogla upotrijebiti apsolutno za ništa, a predstavljala je ogromnu opasnost za okolinu.
  Ogromni troškovi države štete samo da bi si pojedinci osigurali za sebe proviziju.
  Tuđman je smijenio Đodana zbog afere s barutom o kojem ovdje govorim i obećao da će se osobno postarati da takove individue budu primjereno kažnjene.
  Tuđman je lagao, a to se pokazalo krajem 91. U BJELOVARU.
  Bez obzira na moju ranu Tuđman je od mene tražio da vodim SPAŠAVANJE PREOSTALOG ORUŽJA I STRELJIVA NA BEDENIKU – BARUTANI – BJELOVAR.
  Tijekom obavljanja te zadaće osobno sam ulovio nekoliko ratnih lešinar –
  Da li si možete pretpostaviti koliko je ta situacija bila gnjusna i ogavna ?
  Mjesto na kojemu smo tada nalazili ruke, noge, glave naših suborac – nađete kriminalca koji krade ?
  Sve uhvaćene u ratnom lešinarenju na BEDRENIKU BJELOVAR ( i u drugim akcijama )dobili su visoke vojne, i policijske činove, te su odlikovani s više hrvatskih odličja kojim ih je odlikovao FR
  Afere su se samo nizale, i zataškavale.
  TUĐMAN JE SVJESNO UNIŠTAVAO HRVATSKU I HRVATSKI NAROD.
  NAKON RATA IZ OS RH KAO PSI IZBACIVANI SU ISTINSKI HEROJI DOMOVINSKOG RATA I LJUDI KOJI SU ČASNO I POŠTENO RADILI TE DAVALI SVOJE ZNANJE.
  GRAĐANI , ČASNI SUBORCI – POKUŠAJTE SAGLEDATI POSLJEDICE OVE PRLJAVE I PODLE ZAVJERE
  HRVATSKA JE JEDINA DRŽAVA U SVIJETU :
  – ČIJI UKUPAN SASTAV OS NEMA APSOLUTNO NI JEDNOG ŠKOLOVANOG ČOVJEKA ZA RAD SA EKSPLOZIVIMA I EKSPLOZIVNIM TVARIMA;
  – NEMA VLASTITU VOJNU INDUSTRIJU;
  – NAKON ZAVRŠETKA DOMOVINSKOG RATA, DO DANAS – U HRVATSKOJ JE UBIJENO I PROTJERANO NA TISUĆE ČASNIH HRVATSKIH RATNIKA – NISU TO BLI BJESNI PSI KOJE JE TREBALO POBITI – TO SU UJEDNO BILI NAŠI VRIJEDNI SUGRAĐANI KOJI SU NAKON RATA HTJELI RADITI I ŽIVJETI ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA.
  – POMOĆU LAŽNIH INVALIDA I LAŽNIH BRANITELJA HDZ STVARA STRANAČKU PARAVOJSKU .
  VO NISU MALI PROBLEMI I PROBLEMI OD JIĆE .
  OVI PROBLEMI PRISUTNI SU 30 GODINA.
  HRVATSKI GENERALI ŠUTE IZ RAZLOGA ŠTO JE DIO VEĆI DIO NJIH DOBILI ČINOVE GENERALA, IAKO NISU IMALI NI PRIBLIŽNE UVJETE , NITI PO RATNIM ZASLUGAMA A NI PO STRUČNOJ SPREMI

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.