Kalmeta ostaje predsjednik; Uz ogromnu podršku članova HDZ-a Zadarske županije Kalmeta ostaje predsjednik; Uz ogromnu podršku članova HDZ-a Zadarske županije
Božidar Kalmeta ostaje predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, te će šef stranke biti i iduće četiri godine. Protukandidata nije ni imao, a da uživa veliku... Kalmeta ostaje predsjednik; Uz ogromnu podršku članova HDZ-a Zadarske županije

Božidar Kalmeta ostaje predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, te će šef stranke biti i iduće četiri godine. Protukandidata nije ni imao, a da uživa veliku popularnost ne samo među članovima stranke nego i među ostalim građanima potvrdio je, podsjetimo, na prošlim parlamentarnim izborima, kada je osvojio čak 16.000 preferencijalnih glasova i ušao u Hrvatski sabor iako je bio zadnji na listi. Svoje mjesto u Saboru prepustio je Nikolini Baradić.

Nakon što su danas održani unutarstranački izbori u HDZ-u, oko 22 sata dovršeno je prebrojavanje glasova. Kao što je poznato, održavali su se izbori za predsjednike i potpredsjednike općinske, gradske i županijske organizacije HDZ-a.

Članovi HDZ-a Zadarske županije na neposrednim su izborima odabrali kandidate koji će iduće četiri godine voditi općinske, gradske i županijske organizacije.

Ovo su rezultati za Županijski i Gradski odbor Zadra:

ŽO:

Božidar Kalmeta, predsjednik

Potpredsjednici:

Josip Bilaver

Božidar Longin

Šime Mršić

i Željko Šoša

GO:

Šime Erlić, predsjednik

Potpredsjednici:

Robertino Dujela

Bruno Milin

i Elvira Sterle

Imena predsjednika i dopredsjednika ostalih gradskih i općinskih organizacija bit će objavljena na web stranici HDZ-a Zadar.

Zanimljivo je da se za potpredsjednike Županijskog odbora kandidiralo 7 članova, a odabrana su 4.

Uspjeha ovaj put nisu imali Milivoj Kurtov, Jure Brižić i Jure Fabijan.