Kalmeta se nada da će mu Karamarko dopustiti da i dalje bude šef županijskog HDZ-a Kalmeta se nada da će mu Karamarko dopustiti da i dalje bude šef županijskog HDZ-a
U idućih desetak dana bit će poznato hoće li Božidar Kalmeta imati protukandidata u utrci za mjestom predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Kao što smo... Kalmeta se nada da će mu Karamarko dopustiti da i dalje bude šef županijskog HDZ-a

U idućih desetak dana bit će poznato hoće li Božidar Kalmeta imati protukandidata u utrci za mjestom predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.

Kao što smo već pisali, Tomislav Karamarko bi na ovoj poziciji radije vidio nekog neopterećenog aferama i svakako – bez optužnice.

On se trudi pomladiti stranku i riješiti ljudi uz čije ime se vezuju afere, pa mu se tu nikako ne uklapa Kalmeta s optužnicom i mogućnošću da završi u zatvoru prije nego mu mandat istekne.

Osoba za koju se govori da ima njegovu podršku je ministar Dario Nakić.

No najviše šansi za pobjedu i najveću potporu članstva imao bi župan Stipe Zrilić. Njega bi podržali članovi u svim krajevima županije, s kojima i inače blisko surađuje kao župan. Kalmetin utjecaj u stranci posljednjih godina sve je slabiji, a prije četiri godine jedva je uspio pobijediti Rena Sinovčića koji mu je na unutarstranačkim izborima odnio 100 glasova. Da je za Sinovčića glasovalo još 40 članova, glatko bi pobijedio Kalmetu.

No od tada do danas Kalmetin imidž je dodatno narušen optužnicom USKOKA za udruživanje i izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta.

Unatoč svemu tome, Kalmeta misli da je on dobro rješenje za još jedan četverogodišnji mandat na čelu Županijskog odbora, pa protekla dva mjeseca lobira među članstvom tražeći da mu daju glas i odabire podobne kandidate za izbornu skupštinu.

No sve to će mu biti uzalud odluči li Karamarko čvrsto da ga se želi riješiti. Nitko od tih delegata s kojima se već dogovorio neće riskirati i suprotstavljati se Karamarku.