KALMETINA ZAPOVJED HDZ-OVCIMA: Ne govorite novinarima o tučnjavi, to nam ne treba pred izbore!

Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, uzrujao se što su mediji doznali o tučnjavi Darija Vrsaljka i Davora Karlovića koja se dogodila u utorak na večer u Mocirama.
I jedan i drugi su istaknuti HDZ-ovci, Karlović je odradio nekoliko mandata u Gradskom vijeću Zadra gdje je podizao ruke i glasovao kako mu se kaže, a onda je postao direktor ŠRC Višnjik.
Dario Vrsaljko, vlasnik caffe bara Vip Golden, na Višnjiku, dragocjen je na terenu, pogotovo u vrijeme izbora, kada treba kontaktirati članstvo, organizirati skupove i poticati građane da izađu na izbore. Vrlo je malo HDZ-ovaca koji su spremni tako marljivo raditi na terenu kao Vrsaljko, a puno je više onih koji se žele uhljebiti.
Nakon što je portal Kalelarga objavio vijest o tučnjavi, a prenijeli je mnogi drugi portali, krenula je istraga o tome tko je informaciju javio.
Naime, prije objave članka, kontaktirali smo čak četiri HDZ-ovca, koji su nam potvrdili što se dogodilo, te otkrili još niz drugih detalja, koje nismo napisali da se iz toga ne bi odao izvor informacija, a odmah nakon objave, krenula je istraga o tome tko je dao podatke.
Stoga nam je mobitel neprestano zvonio tijekom dana, a svi naši raniji sugovornici molili, doslovno preklinjali, su da ne kažemo nikome da smo razgovarali, a pogotovo ne Kalmeti.
Od njih smo doznali da je Kalmeta zabranio akterima ovog događaja da daju bilo kakve izjave i komentare medijima jer je zadnje što mu pred izbore treba da se govori o tome da se HDZ-ovi direktori fizički obračunavaju po sportskim dvoranama.
Čak štoviše, pokušava ih nagovoriti da daju izjavu o tome kako se ništa nije dogodilo, međutim oni na to za sada ne pristaju.
Nemoguće je zataškati nešto što se dogodilo pred grupom ljudi, a očevidci i sudionici tučnjave su istu večer o nemilom događaju ispričali kćerima, sinovima, zetovima, kumovima, susjedima…