Kapović i suradnici: Nećemo dopustiti oporbi destrukciju! Nemaju potporu Virana Kapović i suradnici: Nećemo dopustiti oporbi destrukciju! Nemaju potporu Virana
OPĆINA VIR. Načelnik Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić i posebni savjetnik u Općini Vir Kristijan Kapović održali tiskovnu konferenciju u očekivanju sjednice... Kapović i suradnici: Nećemo dopustiti oporbi destrukciju! Nemaju potporu Virana

OPĆINA VIR. Načelnik Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić i posebni savjetnik u Općini Vir Kristijan Kapović održali tiskovnu konferenciju u očekivanju sjednice Općinskog vijeća Općine Vir zakazane za ponedjeljak 7. studenoga. Poručili su: 

NIŠTA JOŠ NIJE ODLUČENO I NIŠTA SE NEĆE PROMIJENITI: NEĆEMO DOZVOLITI BILO KAKVO DESTRUKTIVNO I NEZAKONITO DJELOVANJE PREMA OPĆINSKOJ UPRAVI, TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA I JAVNIM USTANOVAMA

Vikend uoči sjednice Općinskog vijeća Općine Vir koju je za ponedjeljak 7. studenoga sazvao ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, načelnik Općine Vir Marino Radović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić i posebni savjetnik u Općini Vir Kristijan Kapović, održali su tiskovnu konferenciju u općinskoj vijećnici kako bi javnost, rečeno je, upoznali s aktualnom političkom situacijom u Viru. Naime, u ponedjeljak će na sjednici Općinskog vijeća biti samo jedna točka dnevnog reda: odluka o razrješenju predsjednika Antonija Vučetića. 

– Građani su nam na lokalnim izborima ukazali povjerenje sa 70 posto podrške na izborima za općinskog načelnika, dok je lista Antonija Vučetića dobila sedam od trinaest mandata. Stoga je nova većina u Općinskom vijeću rezultat prebjega Veseljka Orlića i privatnog interesa novoformirane većine koja pokušava uzurpirati ovlasti načelnika. Oni najavljuju smjene direktora poduzeća i ustanova, iako to nije djelokrug rada Općinskog vijeća kao predstavničkog tijela. S druge strane, neki suvisao prijedlog za napredak Vira od te novoformirane većine još nismo dobili. Imamo samo destrukciju – kazao je načelnik Radović, ilustrirajući kako je na prošlogodišnjem proračunu uvažio amandman koji je podnijela članica Vira bez podjela. No kada je Radović amandman prihvatio te ga stavio na glasanje, opet se pokazala, napomenuo je virski načelnik, standardna destruktivnost. 

– Ta je vijećnica i članica Vira bez podjela potom glasala protiv svog prijedloga – dodao je Radović, dok je posebni savjetnik u Općini Vir Kapović napomenuo kako se još uvijek ne može govoriti o smjeni Vučetića kao činjenici.

– U ponedjeljak ćemo sve znati. Vijećnik Orlić prešao je novoformiranoj većini zbog osobnih razloga i privatnih problema. Dugo poznajem Orlića koji mi je bio suradnik, tako da me iznenadio njegov politički prelazak na drugu stranu. Dogodio se iznenada, pa vjerujem kako će se Orlić uskoro vratiti na pravi put. Nema sličnog primjera u Zadarskoj županiji kako je netko tko je toliko dugo na vlasti s dobivenih 70 posto podrške birača na prošlim izborima u Viru, iznenada prešao u oporbu. Čudi me također kako može biti s ljudima koji su nas lažno prijavljivali i teretili za razne stvari. Zajedno smo bili izloženi lažnim prijavama i neosnovanim progonima od strane te iste oporbe. Veseljko je, na primjer, bio predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Smješko i prijavljen kao prvookrivljeni, dok sam ja kao načelnik bio drugookrivljeni. Također, slali su mu gangstere i kriminalce da mu napadaju obitelj – istaknuo je Kapović ukazavši na apsurd cijele situacije. 

– Iskreno se nadam kako će sve doći na svoje, jer smo uostalom u istoj kaši. Izgledno je kako ćemo zajedno morati pripremati obranu zbog prijave njegovih sadašnjih kolega. To je samo početak, jer ću tužiti sve one koji su protiv mene uputili desetke prijava koje su u konačnici odbačene – najavio je Kapović novu pravnu bitku, a predsjednik Vučetić ukazao je kako je jedna takva bitka okončana upravo u vrijeme održavanje tiskovne konferencije, jer je USKOK odbacio prijavu protiv Kapovića i općinske pročelnice Katarine Radović. 

– Tako oni rade, podizanjem neosnovanih kaznenih prijava bacaju ljagu na političke djelatnike i službenike Općine Vir. Oni su halabukači i galamdžije koji operativno nikad nisu vodili sustav, niti ga mogu voditi. Oni samo šire negativnosti, a takav način rada govori sve o njima i dovoljno je rekao virskom narodu koji nam je na lokalnim izborima dao značajnu podršku. Situacija koju sada imamo u Općinskom vijeću nije ništa novo u hrvatskoj ili županijskoj politici, pa ni u Općini Vir, ali je bitno da se zapravo ništa nije promijenilo. Naša je obaveza da realiziramo sve projekte koje smo obećali biračima, odnosno projekte komunalne infrastrukture i društvene nadogradnje koji su u interesu stanovnika otoka Vira te da zadržimo razinu socijalnih prava našeg stanovništva koja se ostvaruju u okviru naših socijalnih programa. Tu neće biti nikakvih oscilacija, jer nećemo dozvoliti bilo kakvo destruktivno i nezakonito djelovanje prema općinskoj upravi, trgovačkim društvima i javnim ustanovama – zaključio je Vučetić. 

OKVIR: U ZADRU JE IZABRANA VLAST GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ, U VIRU JE NAČELNIK MARINO RADOVIĆ

Sjednica Općinskog vijeća Općine Vir održat će se u ponedjeljak 7. studenoga, ali bez obzira na rasplet sjednice – razrješenje predsjednika Antonija Vučetića ili nastavak njegovog vođenja Općinskog vijeća, ništa se suštinski ne mijenja. 

– Imamo sličnu situaciju preko Virskog mosta, odnosno u Zadru, a tamo je jasno tko predstavlja izabranu vlast i tko provodi odluke gradske uprave, a to je gradonačelnik Branko Dukić. Isto će biti u Viru – istaknuo je predsjednik Vučetić.