Kapović predao dužnost novom načelniku: ‘Osjećaj je odličan! Pomagat ću i dalje!’

PRIMOPREDAJA. Sinoć je u Uredu načelnika Općine Vir izvršena svečana i radna primopredaja dužnosti načelnika Općine Vir. Nakon 18 godina Kristijana Kapovića zamjenjuje Marino Radović.

NEMA PREDAHA: ODMAH SE KREĆE S POSLOVIMA NA PROJEKTIRANJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA, MODERNE OSNOVNE ŠKOLE I UPRAVNE OPĆINSKE ZGRADE

Šampanjac se sinoć na otoku Viru otvorio u Uredu načelnika, no atmosfera na primopredaji dužnosti novom načelniku Općine Vir nije bila samo svečana i slavljenička nego i radna. Pregledom dokumenta i financijskog stanja ustanovljeno je kako novi načelnik Općine Vir Marino Radović u trenutku primopredaje dužnosti ima na općinskom žiro računu 5.388.958 kuna s 2.963.320 kuna nepodmirenih obaveza, odnosno financijski plus od 2.425.638 kuna.

Također, Radović je prvog radnog dana sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi donio Odluku o imenovanju Antonija Vučetića, iz reda izabranih članova predstavničkog tijela, za svog privremenog zamjenika načelnika koji će ga mijenjati ukoliko Radović bude onemogućen obavljati svoju dužnost, dok je dosadašnjeg načelnika Kristijana Kapovića imenovao posebnim savjetnikom za lokalnu samoupravu i komunalno gospodarstvo. Ovu će dužnost nakon 18 godina upravljanja Općinom Vir Kapović obavljati volonterski. 

– Osjećaj predaje dužnosti bio je odličan, no bit ću još tu. Moram dati ruku, imamo još puno posla na Viru – bila je prva reakcija bivšeg načelnika Kapovića nakon službenog potpisivanja dokumenta primopredaje i pozdravljanja novog načelnika. Radović je s druge strane odmah zavrnuo rukave.

– Rješavali smo formalno-pravne stvari oko primopredaje, pa ću zapravo danas imati prvi pravi radni dan u Općini Vir kao načelnik. Nemamo se što misliti, odmah krećemo s poslovima na projektiranju novog dječjeg vrtića, moderne osnovne škole i upravne općinske zgrade – kaže načelnik Radović. To znači kako će ova i dio 2022. godine – uz nastavak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže te podizanja javne rasvjete i asfaltiranja ulica – sigurno biti u znaku novih projekata.

– Za izradu tih projekta i dobivanje svih građevinskih dozvola sigurno će nam trebati oko godinu dana, možda i nešto više. Najvažnije da spremni s projektima i dozvolama dočekamo sredinu mandata kako bi onda, a možda i nešto prije, pronašli najbolje modele financiranja. Sada je najbitnije da krenemo s projektima, jer su nam nova zgrada dječjeg vrtića, osnovna škola i zgrada s uredskim prostorima za naše djelatnike zaista potrebni – dodaje novi načelnik. Tijekom sljedećeg tjedna konstituirat će se novo Općinsko vijeće, a na njegovom bi čelu kao predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir – po prijedlogu izabrane većine – trebao biti dosadašnji zamjenik načelnika Vučetić. Jučer je stisnuo ruku i čestitao novom načelniku na primanju dužnosti.

– Primopredaja je bila samo formalnost za dobru klapu koja dugi niz godina radi u kontinuitetu na poboljšanju kvalitete života svih naših otočana. Građani su dali podršku našoj virskoj priči, pa je na nama da u potpunosti opravdamo to povjerenje. Ispred nas je puno projekata. Nema nikakve sumnje kako ćemo pružiti svoj maksimum te da rezultati neće izostati – poruka je Vučetića.