Kapović: U politiku sam ušao da bih mijenjao svijet, a ne zbog svojih interesa

Novi zakon po kojem bilo tko je pravomoćno osuđen na sudu zbog bilo kojeg kaznenog dijela ne može u izbornu utrku donio je prvi danak. Novi zakon mjesec i pol dana pije izbora iz političke utrke izbacio je Kristijana Kapovića, načelnika općine Vir, koji se sprema sa svojom listom osvajati mjesta u Zadarskoj županiji.

– Moja politička grupacija nastupa na izborima i u općini Vir i u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. To što ja neću imenom i prezimenom nositi taj teret, to ne znači da ljudi s kojima smo mi surađivali zadnjih godinu dana na toj platformi neće izaći na izbore i imati moju punu podršku, rekao je Kristijan Kapović, načelnika općine Vir, za HRT.

Dodao je da se ne može prestati baviti politikom i da se ne radi o inatu.

– Moj poziv je politika, ne iz interesnih prilika, ja sam u tu priču ušao da bih mijenjao svijet, kaže Kapović.

– Ne mogu prihvatiti da netko administrativnim smicalicama pokušava eliminirati svoje političke konkurente, ovo se prelomilo na meni, ali radi se o desetak sličnih slučajeva, upozorava načelnik općine Vir.

Dodao je kako je smiješno što ne postoji katalog kaznenih djela koja nekog mogu izbaciti iz utrka, pa tako navodi primjere da teška prometna nesreća ili samoobrana mogu biti kazneno prijavljeni i onemogućiti nekome sudjelovanje na lokalnim izborima.

– Smijurija je da je vladajuća zakonodavna većina to napravila samo za lokalnu politiku. Zašto se to onda nije napravilo za sve političke faktore u ovoj državi? I za saborske zastupnike, i za ljude koji se biraju u vladine agencije, rekao je Kapović.

Cijelo gostovanje u emisiji na HRT-u pogledajte klikom OVDJE.