Kapović uskratio podršku Longinu, Vučetić uručio ostavku HDZ-u Kapović uskratio podršku Longinu, Vučetić uručio ostavku HDZ-u
Korordinator političke platforme Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU, Kristijan Kapović, jutros je najavio kako će raskinuti koaliciju koju su prije 4 mjeseca dogovorili... Kapović uskratio podršku Longinu, Vučetić uručio ostavku HDZ-u

Korordinator političke platforme Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU, Kristijan Kapović, jutros je najavio kako će raskinuti koaliciju koju su prije 4 mjeseca dogovorili s HDZ-om.

“Većina uspostavljena u Županijskoj skupštini Zadarske županije 17. lipnja 2021. više ne postoji. Klub vijećnika Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU neće dati podršku županu Longinu na današnjoj sjednici, obznanio je jutros Kristijan Kapović, koordinator ove političke platforme.

Sukladno tome, na samom početku Skupštine Zadarske županije, Antonio Vučetić je dao ostavku na mjesto predsjednika. Evo što je izjavio:

“Ni nakon četiri mjeseca od konstituirajuće sjednice i političkog dogovora s HDZ-om, taj odnos nije korektan i objavljujem kako većina više neće postojati. Nismo uspjeli pronaći zajednički jezik. U vašim redovima je kaos, a mi u tome ne želimo sudjelovati. Budite sigurni da ću se za četiri godine vratiti jer politike treba mijenjati, a trendovi koji se događaju u Zadarskoj županiji nisu slučajni. Njima je lakše kupiti nekoga, uhljebiti i slično nego surađivati na programskoj osnovi.” – kazao je tom prilikom Vučetić.

HDZ je unatoč njihovom odlasku imao većinu uz podršku Nenada Klarića (HSP AS), Željka Perice (Nezavisna lista Ive Žuvele), te Rajke Rađenović (Srpsaka nacionalna manjina).

Za novog predsjednika Županijske skupštine izabran je Zoran Šikić.

Željko Šoša, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, kazao je kako mu je žao što je Kapovićeva ekipa napustila koaliciju.

“Žao nam je zbog toga, ali i bez njih imamo većinu. Vjerujem da će biti konstruktivna oporba i želim im sreću u radu.” – poručio je Šoša.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.