Kapović: Vučetić je politička prevara! Nije pomogao Viru ni Zadru dok je bio na vlasti

Kristijan Kapović, dugogodišnji načelnik općine Vir, kojemu završava mandat, na ovim lokalnim izborima se nije mogao kandidirati, ali njegovi kandidati i liste ostvarili su fenomenalne rezultate. Osvojili su većinu u Općinskom vijeću Općine Vir.

Nezavisna lista koju je predvodio dosadašnji Kapovićev zamjenik, Antonio Vučetić, osvojila je 7 vijećničkih mandata od ukupno 13.

Kandidat za načelnika, Marino Radović, dobio je uvjerljivu podršku Virana, te mu je falilo 4 glasa da pobijedi u prvom izbornom krugu.

I lista kojom je Kapović koordinirao, za Županijsku skupštinu, a kojoj je nositelj bio Antonio Vučetić, ostvarila je velik uspjeh, osvojili su tri vijećnička mjesta, ključna za formiranje vlasti u Zadarskoj županiji.

Tim povodom Kristijan Kapović dao je opširan intervju za HRT.

“Mi kreiramo novu vlast. Sve ono za što smo bili uskraćeni u ovih 30 godina jer županijska vlast nije vodila računa o nama nadoknadit ćemo, ne samo u Viru nego u cijeloj Zadarskoj županiji. Mi smo, zajedno s koalicijskim partnerima, odmah rekli da idemo u izbore da bi participirali u novoj vlasti i dobili smo povjerenje građana. Imamo tri mandata, imamo klub. Bez nas ni lijeva ni desna opcija ne može sastaviti vlast. Mi želimo realizaciju projekata, obrazovnog, zdravstvenog, pronatalitetnog programa, i razvoj projekata koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Nas ne zanima destrukcija.” – poručio je Kapović, a na pitanje voditelja o tome može li Marko Vučetić postati novi gradonačelnik Zadra, odgovorio je:

“Imam iskustva s gospodinom Vučetićem. Marko Vučetić je bio moj protukandidat prije osam godina na Viru. On je porijeklom s Vira, a nikad nije živio na Viru, čitav život živi u Zadru. I bilo mu se jako fino kandidirati za načelnika Vira kad smo mi digli Vir na jednu razinu. Doživio je katastrofalan poraz, razvalio sam ga s 21 posto razlike.” – prisjetio se Kapović i dodao:

“Bit ću iskren, mislim da je Marko Vučetić politička prevara. Počeo je 2012. godine politički život, nudio se tada HDZ-u, a kasnije je išao s nezavisnom građanskom platformom protiv mene. Nakon katastrofalnog poraza nije odradio ni vijećnićki mandat u Viru. Napustio je te ljude koji su mu dali povjerenje i ukrcao se u Most i više od dvije godine bio je dio vladajuće većine. Znači 4 godine biti u Saboru, dvije godine dio vladajuće većine, a da ništa nije napravio za svoj tobože Vir, za svoj Zadar i Zadarsku županiju dovoljno govori o gospodinu Marku Vučetiću. To mu nije prošlo u Viru, pa neće ni u Zadru.” – istaknuo je Kapović.

“Marko Vučetić nije napravio nikakav veliki rezultat u odnosu na kandidate SDP-a na prijašnjim izborima. Gospodin Bilić je 2013. dobio 30 posto glasova protiv Kalmete, Vučetić 24, a Sabina Glasovac 23 posto na prošlim izborima. Vučetić je dobio 1 posto više od nje. Dakle, to nije nikakav spektakularan rezultat. Inače, gospodin Vučetić jako destruktivno djeluje i nema moje simpatije.” – kazao je na kraju Kapović.