Kapovićevi vijećnici neće glasovati za usvajanje proračuna Zadarske županije za 2022. Kapovićevi vijećnici neće glasovati za usvajanje proračuna Zadarske županije za 2022.
Županijski vijećnici iz Nezavisne liste Zadarske županije, DSU, HNS i HSLS neće glasati za usvajanje proračuna Zadarske županije za 2022. na sutrašnjoj sjednici Županijske... Kapovićevi vijećnici neće glasovati za usvajanje proračuna Zadarske županije za 2022.

Županijski vijećnici iz Nezavisne liste Zadarske županije, DSU, HNS i HSLS neće glasati za usvajanje proračuna Zadarske županije za 2022. na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine. Prijedlog proračuna za 2022. s prijedlogom projekcija proračuna za 2023. i 2024. te razvojni projekti za sljedeću godinu, ističu Nezavisni s DSU-om, HNS-om i HSLS-om, sadržajno su u suprotnosti s temeljima na kojima je nastala ova županijska politička platforma s koordinatorom Kristijanom Kapovićem te članovima Skupštine Antonijem Vučetićem, Milanom Stojanovom i Markom Klancem. 

– Proračun ne uvažava novu političku realnost koja je iskazana na lokalnim izborima 2021., odnosno činjenicu da župan sa svojom listom nije dobio većinu u Županijskoj skupštini da bi nastavio provoditi politiku iz prethodnog mandata – kaže Vučetić objašnjavajući kako je politička platforma Nezavisni, DSU, HNS i HSLS nastala na kritici takve politike župana Božidara Longina.  

– Nema policentričnog razvoja Zadarske županije, a nema ni ulaganja u obrazovanje, zdravstvo i gospodarstvo koji idu u smjeru razvoja mikroregionalnih središta Paga, Gračaca, Obrovca, Benkovca, Nina i Biograda te njihovih gravitirajućih općina. Županijsko središte Zadar se očito pretvara u jedan veliki supermarket koji živi samo od svibnja do listopada, nakon čega pada u zimski san – dodaje Vučetić upozoravajući kako se ignorira činjenica da smo nacija koja biološki rapidno izumire. 

– Neslužbeni podaci popisa stanovništva su zastrašujući, pa se postavlja pitanje tko vodi hrvatske institucije na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini posljednjih 30 godina. Doživjeli smo da je Hrvatska s gotovo pet milijuna stanovnika pala na manje od četiri milijuna te dozvolili nezapamćen egzodus mladih ljudi i obitelji koji su se odselili širom svijeta u potrazi za boljim životom, umjesto da su bolji život ostvarili u svojoj domovini – naglašava Vučetić.   Nezavisni, DSU, HNS i HSLS zato čvrsto stoje na temeljima demografskog i socijalnog programa kojeg su predstavili tijekom predizborne kampanje. Sve besplatno za djecu, školarce i mlade uz uvažavanje i financijsku podršku ugroženih skupina stanovništva, posebno umirovljenika – ističe Vučetić – mora biti u temeljima županijske socijalne politike i svakog proračuna. 

– Tako bismo zaista pokazali koliko držimo do naših sugrađana kada su u nemoći ili kada nisu materijalno zbrinuti. Briga o starijima i djeci, odnosno poštovanje koje im ukazujemo kada nisu u punoj moći ili kada se tek razvijaju i treba im osigurati bolju budućnost, pokazuje zapravo koliko se možemo nazvati civiliziranim društvom – poručuje Vučetić. 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *