Kapovići slave 50. godina poduzetništva; U planu otvaranje još 350 radnih mjesta Kapovići slave 50. godina poduzetništva; U planu otvaranje još 350 radnih mjesta
PJENUŠAC NA LANTERNI. Potpisom novog desetogodišnjeg ugovora s korporacijom Fortanova virska poduzetnička obitelj Kapović svečano je obilježila 50 godina obiteljskog poslovanja. U viziji daljnjeg... Kapovići slave 50. godina poduzetništva; U planu otvaranje još 350 radnih mjesta

PJENUŠAC NA LANTERNI. Potpisom novog desetogodišnjeg ugovora s korporacijom Fortanova virska poduzetnička obitelj Kapović svečano je obilježila 50 godina obiteljskog poslovanja. U viziji daljnjeg razvoja i investicijskih planova, Kapovići s tvrtkom Kapocommerce i obrtom Vagabundo očekuju otvaranje 100 novih stalnih radnih mjesta i 250 sezonskih.

PRVIH 50 GODINA POSLOVANJA KAPOVIĆA S VIRA
Potpisivanjem novog desetogodišnjeg ugovora između jedne od najvažnijih poduzetničkih virskih obitelji Kapović i najveće domaće korporacije Fortanova u rezidencijalnoj Villi Lanterni, svečano je obilježena značajna obljetnica 50-godišnjeg obiteljskog poslovanja Kapovića s Vira. Dokument poslovne suradnje potpisali su Davor Kapović u ime obitelji te Tomislav Kramarić, član Uprave Konzuma u ime tvrtke, odnosno Fortanova grupe.

KAPOVICI_01_copy_1024x678

Ovim je ugovorom potvrđeno strateško povezivanje obiteljske tvrtke Kapocommerce s najvećom hrvatskom korporacijom Fortanova kroz tvrtke koje je čine i koje već desetljećima djeluju na otoku – Konzum plus, Tisak plus i Roto promet.
– Od prvog dana našeg poslovanja osjetio se poduzetnički duh obitelji Kapović, zato me raduje nastavak naše suradnje i novi projekt, a posebno potpisivanje ovog ugovora koji je pobjednička situacija za obje strane. Mislim kako ovim poslom svi možemo biti zadovoljni – kazao je Kramarić kojemu su društvo pravila još dva ugledna predstavnika Konzuma: direktor Sektora razvoja maloprodajne mreže Ante Ćurić i regionalni direktor Ozren Slavica. Ugovorom je osiguran posao širenja trgovačkog objekta Konzum plus kod rotora na dodatnih 540 kvadrata, što simbolički predstavlja narednu etapu razvoja Konzuma i Fortanova grupe na otoku te Kapovićevog Kapocommercea. Davor Kapović bio je u društvu obitelji – supruge Jadranke, sina Kristijana, kćerki Katarine i Davorke, nevjeste Sabine, unuke Karle i unuka Viktora, pa se nakon potpisivanja ugovora šampanjcem proslavio novi korak u razvoju obiteljskog i otočnog biznisa.

KAPOVICI_02_copy_1024x683

– U poslu se uvijek mora napraviti korak naprijed, a upravo je takav naš poslovni odnos s Konzumom. Ovo je velika stvar za obitelj, tvrtku Konzum, ali i za cijeli otok s obzirom na buduća zapošljavanja i nova radna mjesta – istaknuo je stariji Kapović. Svečanost na virskoj Lanterni protekla je u znaku epidemioloških mjera, pa je održana s ograničenim brojem uzvanika, poslovnih partnera i prijatelja s kojima su Kapovići radili tijekom proteklih pet desetljeća ili još uvijek rade. Na uspješnu i dugogodišnju poslovnu suradnju s Kapovićima te na budućnost virske obiteljske tvrtke ukazao je direktor regionalnog centra Erste bank Šime Kevrić, dok je Kristijan Kapović, virski načelnik i poduzetnik, pozdravio sve goste i uzvanike.

KAPOVICI_03_copy_1024x653

– Kada su moji roditelji pokrenuli obiteljski posao u Njemačkoj prije 50 godina, Vir je bio selo. Danas upravo na Viru radimo više nego pristojan posao za hrvatske prilike, a s novim desetogodišnjim ugovorom s Konzumom, nakon 10 godina poslovanja s Agrokorom i posljednje dvije s Fortanovom, krećemo u novi zamah – kazao je mlađi Kapović.
Priča s Kapovićima počela je 1970. godine u Njemačkoj, odnosno poduzetničkim pothvatom Davora Kapovića koji se nakon školovanja u Puli i Opatiji te višegodišnjeg rada na šefovskim pozicijama u opatijskim Liburnija hotelima, hotelu Uvala Scott u Kraljevici, hotelima Pag i Stella Maris u Umagu, odlučio za odlazak u Njemačku gdje je svoj prvi gastronomski objekt Roseneck Grill otvorio u elitnom berlinskom Grunewaldu.

KAPOVICI_05_copy_1024x672

Kapović je radio s više desetaka poslovnih objekata u Berlinu, Zadru, Petrčanima i na Viru, a poslovanje je bilo vezano uz trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i upravljanje nekretninama. U periodu od 50 godina poslovanja, obitelj Kapović zaposlila je više od tisuću ljudi, a danas poslovanje vodi s tvrtkom Kapocommerce i turističko-ugostiteljskim obrtom Vagabundo.

– Pred našom je obitelji novi razvojni i investicijski ciklus. Kapocommerce će u 2021. godini početi s rekonstrukcijom i proširenjem postojećeg poslovnog centra kod virskog rotora u vrijednosti od oko 750.000 eura, dok će obrt Vagabundo rekonstruirati i obnoviti barove Noštromo i Vagabundo u vrijednosti 250.000 eura – navodi Kristijan Kapović obiteljske investicije za sljedeću godinu. Za 2022. u Kapocommerceu planiraju ulaganje milijun eura u obnovu i rekonstrukciju virskog hotela Katarina, koji je bio poznat kao prvi privatni hotel na području Jugoslavije, te izgradnju novog poslovnog centra na Viru s druge strane virskog rotora, odnosno nasuprot postojećeg.

KAPOVICI_04_copy_1024x660

Ovaj bi centar procijenjene vrijednosti dva milijuna eura trebao objediniti sve potrebe stanovništva otoka za neprehrambenim proizvodima i uslugama, i to od kućnih potrepština, bijele tehnike, namještaja, audio i video tehnike, do vrtnog programa, odjeće i obuće i slično. Obrt Vagabundo će s druge strane za dvije godine krenuti u izgradnju boutique hotela Sunset Vir vrijednosti milijun eura, pa će u razdoblju 2021. – 2023. Kapovići s oko pet milijuna eura pokrenuti poslove i otvoriti približno 100 novih radnih mjesta kroz cijelu godinu te dodatnih 250 radnih mjesta u šestomjesečnom periodu.
– To predstavlja ogroman broj novih radnih mjesta za sve ljude željne posla na otoku i šire. Projicirani akumulirani prihodi u sljedećih 10 godina tvrtke Kapocommerce i obrta Vagabundo, nakon provedenih investicija, procjenjuju se na cca 220 milijuna kuna, odnosno oko 30 milijuna eura – još je istaknuo Kristijan Kapović.

KAPOVICI_00_copy_800x415-01

 • Claudia Klein

  23. prosinca 2020. #1 Author

  Komplimenti sezone !! Prijavite kredit za Spotlight Global Services sa kamatnom stopom od 3%

  * Tražite li financije za osnivanje vlastitog posla?
  * Tražite li kredite za izvođenje velikih projekata?
  * Trebate li zajam za manje od 24 sata?
  * Treba li vam brzi zajam za razne svrhe?
  * Da li poteškoće ekonomije utječu na vas?
  * je li vam banka ili druga finansijska institucija odbila zajam?

  Ako je vaš odgovor da, moja firma vam može biti od pomoći. Nudimo najbolje usluge zajma širom svijeta.

  Nudimo vam izvrsnu priliku za povoljno finansiranje ličnim zajmom do 5 miliona evra i poslovnim zajmom do 15 miliona evra. Uslovi ugovora su jasni i obje strane ih organiziraju. Mjesečne isplate i rokovi otplate mogu se prilagoditi vašim financijskim mogućnostima. Zbog individualnog pristupa individualnim potrebama, gotovo svi kandidati mogu dobiti kredit.

  Zainteresovane osobe ili kompanije trebaju nam pisati putem:
  E-pošta: [email protected] |

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.