Karamarko će dati ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade RH Karamarko će dati ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade RH
Tomislav Karamarko u srijedu bi trebao podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Učinit će to neovisno od odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.... Karamarko će dati ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade RH

Tomislav Karamarko u srijedu bi trebao podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Učinit će to neovisno od odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Tomislav Karamarko je o ovoj odluci, kako je Novoj TV potvrdilo nekoliko neslužbenih izvora, izvijestio sudionike sastanka Domoljubne koalicije održanog danas poslijepodne u središnjici HDZ-a.

To je, rečeno je na tom sastanku, jedan od koraka ka lakšem rušenju premijera Tihomira Oreškovića.

U stranci su uvjereni kako bi izlazak Tomislava Karamarka iz Vlade prije rušenja premijeraHDZ-u olakšao skupljanje većine za preslagivanje vlasti.

Podsjetimo, glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u utorak je otvoreno kazao kako HDZ još nema potrebnih 76 ruku za preslagivanje nove saborske većine.

Jedna od neslužbenih špekulacija kaže kako bi taj potez mogao biti i uvjet od nekih potencijalno novih partnera za potporu novoj Vladi.

Što o ovoj odluci kaže Most?

Most službeno ne želi komentirati ovu najavu ostavke Tomislava Karamarka. Poručuju tek kako će pričekati do srijede.

Neslužbeno se pak može čuti kako unatoč tome ne odstupaju od stava – ili vlada s Tihomirom Oreškovićem ili izbori.

Izvor: Dnevnik.hr