KARAMARKO NALJUTIO KALMETU: Josipu Rimac stavio ispred njega i ignorirao mu kandidate!

Odabir kandidata koji se nalaze na izbornoj listi za IX. izbornu jedinicu iznenadio je sve koji prate politiku, a predstavlja svojevrsni udarac za zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu koji je proteklih godina bio alfa i omega HDZ-a zadarskog kraja.
Ne samo da nije nositelj liste, na to mjesto je došao Tomislav Karamarko, nego je na drugo mjesto, ispred njega, pozicionirana bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.
Dakle, Kalmeta je tek na trećem mjestu.

Što se tiče kandidata koje je Županijski odbor predložio za izbornu listu, većina ih je ignorirana.
Na listi se našao Josip Bilaver, koji je, po mnogima, vrlo kvalitetno rješenje, jer je mlad, obrazovan i neokaljan, no nije bio na Kalmetinoj listi.
Tu je i obrovački gradonačelnik Ante Župan, prijatelj Tomislava Karamarka, koji i nema baš preveliku popularnost u zadarskom kraju. U Sabor će ući i Željko Dilber, kao kandidat na listi VII. izborne jedinice, ali on tamo nije uvršten kao prijedlog HDZ-a Zadarske županije, nego iz drugih razloga.

Hoće li se Kalmeta nakon svega truditi i dati sve od sebe za što bolji rezultat na izborima, kao što je bilo prijašnjih godina, ili će malo ležernije svemu pristupiti, zbog svega ovoga – ostaje za vidjeti.

Najvjerojatnije će se ipak potruditi budući da nije u poziciji tjerati neki inat Karamarku.

 

Izborna lista HDZ-a i koalicijskih partnera za IX. izbornu jedinicu:

1. Tomislav Karamarko
2. Josipa Rimac
3. Božidar Kalmeta
4. Ante Sanader
5. Darko Milinović
6. Goran Pauk
7. Josip Bilaver
8. Ivan Šipić
9. Hrvoje Zekanović (Hrast)
10. Sandra Jakelić
11. Marijan Kustić
12. Irena Devčić (HSS)
13. Ante Župan -ZD
14. Rudolf Dvorski (HSP)