KARAMARKO U GAŽENICI: Ne sumnjamo u pobjedu!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, prvi na listi IX. izborne jedinice zajedno s ostalim kanidatima, obišao je danas Zadarsku županiju i neke točke koje su bitne za razvoj industrije, prometa, turizma, ribarstva i energetike. Obilazak je započeo u Ninu i ninskoj solani, a nastavio u luci Gaženica.
U Gaženici ga je gradonačelnik Zadra i treći na listi Domoljubne koalicije, Božidar Kalmeta, upoznao s povješću ovog velikog projekta.
-Gaženica je tipičan primjer neznanja, nesposobnosti ali i zlonamjernosti sadašnje vladajuće koalicije prema ovom gradu. Ovo je projekt započet 70-ih godina, mi smo ga razvili, a prepoznala ga je Europska komisija te Europska investicijska banka i Njemačka razvojna banka koje su ga financirale s minimalnim kamatama. Luka je zamišljena kao dužobalna luka i ukrcajno iskrcajna luka za kruzere gdje bi se oni punili što je ogromna prilika za hrvatske proizvođače. Da je završena danas bi zapošljavala sigurno oko 1500 ljudi, a uz nju bi se vezale i popratne djelatnosti. Zadar bi tako riješio pitanje nezaposlenosti, objasnio je Kalmeta.
– Po dolasku na vlast, Kukuriku koalicija ovaj projekt proglašava amoralnim, iako ga cijela Europa prihvaća, ugrađuje u svoju prometnu mrežu, finaciraju ga europske banke itd. Zaustavljaju projekt, rade umjesto zgrade terminala kontejnersku baraku i uvode naplatu parkiranja svima koji idu na otoke. Danas nakon lutanja govore da je ovo nacionalan projekt , da je važan, samo što ne kažu da je njihov. Neće ga imati vremena završiti jer im je ostalo još nekoliko dana vlasti, a nakon toga mi ćemo ovu luku završiti kako je ona i zamišljena, kazao je Kalmeta.
-Valjda vide budućnost hrvatskog gospodarstva u naplati ovog parkinga, komentirao je predsjednik Karamarko ovaj slučaj.
-Sve ono što smo predvidjeli kao naš program ima svoju realizaciju u dvije, tri i četiri godine, također i smanjenje PDV-a. Tako ćemo za pet posto podići BDP, povećati mirovine i ostvariti sve što smo obećali. Obećanja ćemo ispuniti kada pokrenemo gospodarstvo i poduzetništvo, kada dokinemo gluposti kao što je ova u Gaženici i kada dokinemo stranački pristup gospodarstvu. Njima je bilo bitno zaustaviti ovaj projekt jer je to, kao, HDZ-ov projekt. To je Hrvatski projekt i volio bih da napokon prihvate da sve što naprave dobro, u bilo kojem dijelu Hrvatske ,da rade dobro svome narodu, rekao je Karamarko dodajući kako HDZ-ova koalicija “živi sa svojim narodom, za razliku od ovih koji žive u svojim snovima, političkim visinama i ekskluzivnosti”.
-Pobijedit ćemo na izborima, pobjednik sam već tri i pol, četiri godine, pobijedit ću i za nekoliko dana, poručio je Karamarko.
Nakon obilaska Biograda, Šopota i Benkovca, predsjednik Karamrako uvjerio se da, usprkos nesuradnji Vlade, Zadarska županija raste, a rasti će još i bolje uz Vladu HDZ-a i Domoljubne koalicije nakon 8. studenog.