KARDINAL PULJIĆ RAZLJUTIO VJERNIKE: S kojim pravom žene naziva štracama?! KARDINAL PULJIĆ RAZLJUTIO VJERNIKE: S kojim pravom žene naziva štracama?!
Nakon što je portal Kalelarga info objavio dio skandaloznog govora kardinala Vinka Puljića, održanog u sklopu propovijedi povodom proslave blagdana Gospe Loretske u Arbanasima,... KARDINAL PULJIĆ RAZLJUTIO VJERNIKE: S kojim pravom žene naziva štracama?!

Nakon što je portal Kalelarga info objavio dio skandaloznog govora kardinala Vinka Puljića, održanog u sklopu propovijedi povodom proslave blagdana Gospe Loretske u Arbanasima, to je izazvalo brojne negativne reakcije o grube kritike čitatelja.

Članak s portala Kalelarga info prenijeli su brojni mediji, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, te Srbiji, a reakcije su svugdje slične – ljutnja i gnjev.

Podsjetimo, on je u svom govoru kazao:

“Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace.” – kazao je.

Tek jedan manji broj ljudi podržao je ovu izjavu.

S druge strane, Facebook su preplavile poruke poput “Sve smo mi štrace”, “Ponosna što sam štraca”, pa čak i one “Ponosan što sam oženio štracu”.

Mnogi smatraju da je ovom izjavom uvrijedio više od 90 posto žena jer rijetke su one koje se udaju, a da nisu isprobale partnera. I obrnuto.