OTOK IST Karla i Ivan Šitić iz Splita pobjednici maratona

 

Karla Šitić i Ivan Šitić, iz KDP-a Split, pobjednici su plivačkog maratona „Oko Benušića – Ist 2015.“ na stazi dugoj 4.200 metara. Osmo izdanje išćanskog maratona, koji se boduje za Kup Hrvatske, na Istu je okupilo rekordan broj sudionika, 130 plivačica i plivača.

Karla Šitić, članica KDP-a „Split“, koja je odnijela pobjedu u ženskoj konkurenciji, s vremenom 53 minute i 39 sekundi, postavila je novi ženski rekord maratona na Istu. Drugo mjesto pripalo je Niki Perčić iz KDP-a Primorje, koja je išćanski maraton isplivala za 55 minuta i 16 sekundi. Lucija Aralica, članica zadarskog KDP-a „Donat“ na cilj je stigla treća, s vremenom od 56 minuta i 58 sekundi.

Za razliku od ženske konkurencije, gdje je Karla Šitić nadmoćno pobjedila, plivački su se pobrinuli za neizvjesniju završnicu. Ivan Šitić, Karlin brat, također iz KDP-a Split, s vremenom od 53 minute i 34 sekunde, prvi je završio utrku, ispred klupskog kolege Duje Milana, koji je za sekundu bio sporiji. Treće mjesto pripalo je Dini Špadini, također iz KDP-a Split, koji je stazu maratona isplivao za 55 minuta i 6 sekundi.

Nakon maratona, poslužen je tradicionalno dobar ručak – brudet od ugora, koji su pripremili mještani Ista, predvođeni s Brankom Segarićem. Plivači nisu krili zadovoljstvo organizacijom i rezultatima maratona. Mladen Levačić, organizator maratona „Oko Benušića – Ist 2015.“ zadovoljno najavljuje deveti išćanski maraton dogodine u kolovozu.

    071
150   
164199    237057