KARLOVIĆ: Nebojša Belić bavi se podmetanjem, a cijeli život je bio na jaslama poreznih obveznika!

Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović, reagirao je priopćenjem na jučerašnji istup Nebojše Belića. Prenosimo ga u cijelosti.

“Ponukan istupom Nebojše Belića, donedavnog zaposlenika gradske uprave, bivšega direktora KK Zadar u dva mandata, jedno vrijeme direktora ŠC Višnjik, te eklatantnoga eksponenta bivše jugosofke i osobe koju je sadašnja oporba predvođena SDP-om pozvala kao glavnog govornika na ad hoc sazvanoj konferenciji za novinare u ponedjeljak, 7. ožujka poslije propale tematske sjednice Gradskoga vijeća sazvane na zahtjev oporbenih vijećnika, dužan sam reagirati u interesu objektivnog informiranja primarno zadarske, pa i šire, javnosti.

Gospodin Nebojša Belić zbog privatnih interesa, jer je uz ostalo bio zaposlen u gradskoj upravi, a njegova supruga bila je direktorica dječjih vrtića, nije dugo ništa govorio, to jest nije nalazio riječi kritike za razliku od sada kad je u mirovini i brzo se našao na istoj valnoj dužini s oporbom u Gradskom vijeću što ukazuje na to da je bio spavač iste te oporbe predvođene SDP-om.

Sadržaj njegova istupa poklapa se s tiskanim lecima što ih je Forum mladih SDP-a dijelio na dan redovite sjednice Gradskoga vijeća gdje se – bez oporbe koja je zbog neimanja argumenata otišla iz Gradske vijećnice jer joj nije ni stalo do razvoja Višnjika nego do politikanstva – odlučivalo i o budućnosti ŠC Višnjik.

Ovdje jednostavno trebam ponoviti i tisućiti put jedno te isto, ono što govorim od začetka ideje o razvoju Višnjika – taj prostor uvijek će biti javni prostor dostupan SVIM građanima Grada Zadra, makar što o tomu insinuirao, podmetao i stvarao konstrukcije gospodin Nebojša Belić.

Za razliku od njega koji progovara retorikom notornoga žilavog birokrata bivše jugosofke i koji je, u odnosu na mene, cijeli život na jaslama poreznih obveznika, ja sam kao sportaš ostavio duboki trag. Ujedno možemo nedvojbeno zaključiti da njegovi isprazni teatralni istupi nisu ništa drugo nego ‘kasno paljenje’ osobe koja ‘naknadnom pameću’ želi, navodno, štititi javni interes.

Mutne radnje, što ih spominje gospodin Belić i tvrdeći da sam nečiji  (čiji?, Beliću) eksponent podmeće meni, dio su njegove birokratske prakse u maniri najboljega partijaša. Ako ćemo već o mutnim radnjama, onda ih nalazimo u tzv. donjemu dijelu Višnjika gdje je gospodin Belić održao nekoliko političkih mitinga, od čega je zadnji bio u petak, 4. ožujka u večernjim satima. Po čijoj ovlasti?

Na koncu, insinuirajući da će Višnjik koliko sutra postati privatno vlasništvo, gospodin Belić želi javnosti reći da će biti prevarena, ali istodobno javno govori da je on svojedobno pronašao zainteresirane u inozemstvu koji su bili spremni kao privatnici ‘ući’ u Višnjik.

Grad Zadar i gradska vlast neosporivo su puno napravili za razvoj sporta i rekreacije, zbog čega su sustavno bili kritizirani i napadani od te iste Belićeve oporbe, pri čemu moram konstatirati da u tomu i takvom razvoju gospodin Nebojša Belić nema nikakvih zasluga.

Dakle, želim i želimo da u budućem postupku struka da svoje prijedloge za razvoj Višnjika za dobrobit svih građana Grada Zadra, sportaša i rekreativaca. Višnjik će biti isključivo u javnom interesu, a ne u nekakvom privatnom jer je to zakonski nemoguće. Status udruga, rekreativaca i ostalih koji koriste Višnjik ostat će nepromijenjen, osim što će biti znatno bolje u smislu ulaganja i uređenja sportsko-rekreativne  infrastrukture.

Pametnome dosta…

 

Denis Karlović /  Direktor

Športski centar Višnjik d.o.o.

Splitska 3 / HR – 23 000 Zadar

Tel: + 385 23 494 860

Fax: + 385 23 302 402

E-mail: info@visnjik.hr ; direktor@visnjik.hr

WEB: www.visnjik.hr