Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane nova državna prvakinja u Cross country maratonu! 

Odlične vijesti iz Premanture za Brdsko biciklistički klub Pakoštane.

Mala ekspedicija BBK Pakoštane ovaj vikend je nastupala na jednoj od najboljih i najdugovječnijih utrka u Cross Countryu u Hrvatskoj.

25. izdanje Premantura Rocky Trails UCI C1 utrka međunarodnog karaktera koja se bodovala i za Kup Hrvatske u kategoriji XCO i kao Državno prvenstvo u kategoriji maraton. Dvodnevno natjecanje privuklo je izniman broj natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, nemali broj onih koji voze i utrke Svjetskog kupa. Na prekrasnom Kamenjaku, krajnjem rtu Istre u subotu je održana utrka u Olimpijskom krossu ( XCO ) na kojoj su nastupali i naši natjecatelji Petar Škiljić u kategoriji Juniori, Robert Rosan u kategoriji Elite muškarci te Karmen Škiljić u kategoriji Elite žene.

Rezultati koje su postigli su za pohvaliti se. Petar je u iznimno jakoj konkurenciji međunarodnih Juniora osvojio 23. mjesto i to kao drugi Hrvat sa velikim brojem bodova za naš Kup. Robi je nažalost morao završiti utrku zbog bušenja gume u drugom krugu gdje je vodio odlične duele s Talijanima. 

Naposljetku Karmen Škiljić koja je osvojila 8. mjestu u ukupnom poretku sa zaostatkom od 11 minuta za pobjednicom utrke Poljakinjom Krzystala Zuzanna što je u ovakvim okolnostima odličan rezultat samim time jer je Karmen prva od Hrvatica. I to su ogromni bodovi za naš Klub. 

Nedjelja je bila rezervirana za poslasticu Cross Country Maraton koji je ujedno utrka Državnog  prvenstva. Kao šećer na kraju članica BBK Pakoštane  Karmen Škiljić, nova je Državna prvakinja u XC maratonu kategorije Elite. Karmen je maraton odvezla u svom stilu, jako i koncentrirano, svih 62 km u vremenu 2:54:26 s ukupnim 5. mjestom i samim time okitila se naslovom Državne prvakinje za 2023 godinu. 

„Iznimno smo ponosni na našu Karmen, sreća i ponos se ne mogu opisati riječima . Karmen je ponovo pokazala da se trud i upornost isplate. Ovo je njezin uspjeh do kojeg ne bi došlo da Karmen nije od samih početaka pokazivala ljubav prema bicikli i da nije bilo potpore njezinih roditelja Jure i Yvonne koji nju i brata Petra godinama podržavaju u ovom sportu.“- naglasili su iz BBK Pakoštane