Karolina Vidović Krišto: Cilj mi je borba protiv nepravde koju trpe naši građani Karolina Vidović Krišto: Cilj mi je borba protiv nepravde koju trpe naši građani
Karolina Vidović Krišto, kandidatkinja s izborne liste Domovinskog pokreta za IX izbornu jedinicu, boravila je proteklih dana u Zadru, te je se često moglo... Karolina Vidović Krišto: Cilj mi je borba protiv nepravde koju trpe naši građani

Karolina Vidović Krišto, kandidatkinja s izborne liste Domovinskog pokreta za IX izbornu jedinicu, boravila je proteklih dana u Zadru, te je se često moglo vidjeti u društvu hrvatskih branitelja, ratnih invalida i ostalih koji podržavaju njen ulazak u politiku. O tome koji su njeni glavni ciljevi i protiv čega će se boriti, otkrila je u intervjuu za portal Kalelarga info.

Kako ste se odlučili pridružiti upravo Miroslavu Škori i njegovoj političkoj opciji?

Domovinski pokret Miroslava Škore pozvao je prvog zapovjednika grada Vukovara pukovnika HV Ivicu Arbanasa Lipog, legendu obrane Vukovara pukovnika HV Ivana Anđelića Doktora i zadarskog poduzetnika Josipa Deura da im se priključe. Oni su odbili ulazak u politiku, ali su rekli da žele kandidirati mene kao nezavisnog kandidata kojeg će poduprijeti za ulazak u Sabor. To je neopisiva čast i blagoslov kada Vam takvi ljudi daju povjerenje i za zalažu se za vas. Lipi, Doktor i Josip su mi više nego prijatelji, oni su moja braća.

Porijeklom ste iz Vukovara, živite u Zagrebu, a kandidat ste na izbornoj listi za IX izbornu jedinicu. Kako je do toga došlo?

Prije svega važno je reći kako su ovo nacionalni, a ne lokalni izbori. Na lokalnim izborima birajamo one koje smatramo najsposobnijima da urede naš grad, mjesto, općinu, županiju. Na ovim, nacionalnim, parlamentarnim izborima trebamo birati i zaokružiti onog kandidata za kojeg smatramo da će najbolje zastupati nas, naše i hrvatske nacionalne interese. Da, rođena sam u Vukovaru, ali sam drasla i školovala se u Njemačkoj. U Hrvatsku sam se vratila kad sam imala 21 godinu, 1996. Danas sa svojim mužem i naših četvero djece živim u Zagrebu. Svaki kutak Hrvatske jednako mi je važan i jednako drag dio moje domovine, a u IX izbornu jedinicu kandidirali su me moja gore spomenuta braća. Pukovnik Arbanas i Josip Deur su Zadrani, a s obzirom na to da kažu kako je IX izborna jedinica utvrda domoljuba i Hrvata katolika – ja sam tu!

Ako osvojite saborski mandat, za što ćete se posebno zalagati? Planirate li biti prisutni u na lokalnoj razini i na koji način?

Planiram se beskompromisno boriti protiv nepravde i korupcije koja u Hrvatskoj više od dva desetljeća stvara duhovnu pustoš i siromaštvo. Za to su odgovorni SDP i trenutno vodstvo HDZ-a, u što valja uključiti i mnoge njihove lokalne političare. Kada uvedeno red, vladati će i blagostanje. Ako budemo čuvali red, red će čuvati i nas. Prvi korak je lustracija pravosuđa, potom cijelog javnog sektora, jer je lustracija preduvjet za gospodarski rast. Time možemo osigurati ono najbitnije – kvalitetne politike mladih kojima ćemo mladima osigurati uvjete da se zaposle u svojoj struci, žive od svog rada, osnuju obitelj i dom, te ostanu i svojoj državi. Još jedno područje na kojem sam bez kompromisa je kad su u pitanju djeca i dragovoljci – ne dirajte djecu, i ne dirajte hrvatske dragovoljce! Što se tiče prisutnosti na lokalnoj razini – nije istina da zastupnici izabrani po lokalnom ključu više brinu o svojoj zajednici. U korumpiranom sustavu kakav su stvorili SDP i vodstvo HDZ-a, njihovi lokalni čelnici uglavnom izvlače osobnu korist na lokalnoj razini zahvaljujući upravo njihovoj premoći na nacionalnoj razini. Zato su Hrvatskoj potrebne promjene. I tada će stati odlasci iz Hrvatske koju guši njihova korupcija i nepravda koju siju.

U javnosti ste poznati kao žestok borac protiv institucionalizacije pedofilije. Zna li javnost o tome dovoljno? Hoćete li se ubuduće više baviti tom problematikom?

Ako mi birači daju povjerenje izbacit ću iz svih, a ponajprije iz odgojno-obrazovnih institucija sve sadržaje koji su temeljeni na pedofiliji – počevši od gnjusnih lektira do potpuno neprihvatljivog tzv spolnog odgoja koji je u osnovnim školama sada uveden u sat biologije a koji nam uništava cijele generacije djece.

Posljednjih dana Zadar se našao u središtu pažnje domaćih i inozemnih medija zbog prekida teniskog spektakla Adria Tour nakon saznanja da nekolicina tenisača ima korona virus. Kako komentirate tu situaciju, tko je, po Vama, najviše odgovoran za to što se dogodilo i hoće li i koliku štetu zbog toga pretrpjeti turizam?

HDZ na svojim predizbornim plakatima ističe kako se zalažu za Hrvatsku u kojoj nitko nije nedodirljiv. Dodala bih – nitko osim Novaka Đokovića, Andreja Plenkovića, Bozidara Kalmete, Budimira Lončara, …nastavite niz. To mora stati.