KATA JOVIĆ U SUZAMA UPOZORAVA: Otrovan mi je pas i pazite kud vodite svoje ljubimce

Jučerašnja šetnja bila je kobna za psa Tomija, kućnog ljubimca gospođe Kate Jović, zadarske umirovljenice koja je posljednjih godina svakodnevno dva puta dnevno šetala sa svojim ljubimcem i nikada ranije nije imala problema.
Ona i suprug već devet godina imaju psa koji im je bio kao član obitelji.
“Otkako smo otišli u mirovinu, Tomi nam je bio kao dijete. Djeca su otišla svatko na svoju stranu, a nas dvoje smo ostali sami. Tomi nam je bio velika radost, ali i obaveza. Prisiljavao nas je da izađemo iz kuće i kad nam se nije dalo, uveseljavao nas i radovao se svim aktivnostima koje smo imali s njim.” – prisjeća se gospođa Kata.
No nije ni slutila da će joj jučerašnja šetnja s Tomijem ujedno biti i posljednja.
“Išli smo od pozdrava suncu prema falultetu i onda kroz Fošu krenuli doma. Negdje na tom potezu on je nešto pojeo, najvjerojatnije neki otrov. Najvjerojatnije se to dogodilo tamo jer je bio pušten, a ostatak puta sam ga vodila na vodilici. Sve se odigralo vrlo brzo i umro je nakon par sati. Veterinar mu nije mogao pomoći.” – kroz suze priča ova 67-godišnja umirovljenica.

Iako su i ona i suprug tužni i neutješni, odlučili su za portal Kalelerga info ispričati što se dogodilo kako bi upozorili druge ljude da pripaze svoje ljubimce.
“Očigledno je netko bacio otrov. Tomi ga je vjerojatno pojeo negdje na rivi. Nema gdje drugo biti. Ne znam koliko bezdušan čovjek mora biti da to napravi psu. Zato molim Vas upozorite ljude da paze kada šetaju pse, pa i djecu, jer vidite što se meni dogodilo i što me snašlo.” – kaže na kraju gospođa Kata.