Katolički vjernici danas slave Božić Katolički vjernici danas slave Božić
Vjernici danas slave Božić, jedan od najvećih kršćanskih blagdana. Misu polnoćku na Badnjak, u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir... Katolički vjernici danas slave Božić

Vjernici danas slave Božić, jedan od najvećih kršćanskih blagdana. Misu polnoćku na Badnjak, u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a predvodit će i danas božićno misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru, s početkom u 11,00 sati.

Na blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika u srijedu, 26. prosinca, misna slavlja u crkvi sv. Šime u Zadru koja je nekad bila posvećena Stjepanu prvomučeniku slave se u 8,30 i u 18,00 sati.

Tradicionalni gradski Božićni koncert održava se u četvrtak, 27. prosinca s početkom u 19,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru. Nastupaju: MPZ Condura croatica s dirigentom mo. Ivom Nižićem, HGPD Zoranić, (dirigent Tomislav Košta), Katedralni zbor Sv. Stošije (mo. Žan Morović), Nela Šarić, sopran te za orguljama Tea Kulaš i Mihovil Buturić.

Na Staru godinu, u ponedjeljak, 31. prosinca, misu zahvalnicu sa svečanim Tebe Boga hvalimo za proteklu građansku godinu, u katedrali Sv. Stošije u Zadru u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Svete Bogorodice Marije u utorak, 1. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.