KĆI MIRA BAREŠIĆA: Udba je pokušala ubiti moju majku kad je bila trudna sa mnom!

U Bujici je gostovala i kći Mire Barešića, Andrea Jelena Barešić.

“Moja obitelj u Hrvatskoj nikad nije ni bila dobrodošla. Javnost je zatrovana medijima i informacijama koje pružaju ljudi iz Vlade koja bi trebala otvoriti tajne arhive da vidimo tko je bio terorist, a tko domoljub. Institucije bi trebale početi raditi svoj posao“, istaknula je Barešić.

Nastavila je Barešić da je Udba pokušala ubiti njezinu majku kad je bila trudna šest mjeseci s njom.

“Mami su predložili i da me pobaci, ali nije htjela o tome čuti. Pati dan danas i psihički i fizički“, napomenula je Barešić.MIRO BARESIC

Ispričala je Barešić i što se dogodilo u veleposlanstvu u Švedskoj 1971. godine.

“Otac nije upao naoružan u ambasadu.  Brajković i on su ušli nenaoružani, tražio je oslobođenje 20 logoraša i kad je Rolovića pozvao da se preda, ovaj je izvadio pištolj kojeg mu je otac u samoobrani uzeo te je Rolović bio ranjen. Cijelu priču je potvrdila i švedska policija.  Otac je tamo bio u samici gdje su ga pokušali ubiti. Štrajkao je 56 dana. Imao je potporu švedske vlade i naroda. Milanovića bih zamolila da prestane vrijeđati mog oca i obitelj jer je otac odlikovan svim najvišim odličjima, bio je branitelj te je dobrovoljno došao u Hrvatsku da bi branio zemlju“, istaknula je Barešić.

“Pitala bih ga samo gdje je bio za vrijeme rata i kako ga je izbjegao? On naziva branitelje šovinistima, ološima i smećem, no kome bi on držao vladu da nije bilo branitelja i mojeg oca“, pitala je kćerka pokojnog Mire Barešića.

Izvor: Dnevno.hr

BARESIC DRAGE