KK Zadar plaćao igračima noćenje 2.000 kn; Bivši direktor: Nije bilo jeftinijeg u Zadru KK Zadar plaćao igračima noćenje 2.000 kn; Bivši direktor: Nije bilo jeftinijeg u Zadru
Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra vijećnik Ante Rubeša objavio je račune za smještaj košarkaša Zadra koji iznose preko pola milijuna kuna.... KK Zadar plaćao igračima noćenje 2.000 kn; Bivši direktor: Nije bilo jeftinijeg u Zadru

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra vijećnik Ante Rubeša objavio je račune za smještaj košarkaša Zadra koji iznose preko pola milijuna kuna.

“Jednom je igraču, koji inače spava u đačkom domu za 38 dana plaćen smještaj preko 70 tisuća kuna. Za Kevona Harissa koji na kraju nije ostao u klubu je za 18 noći plaćeno 38 tisuća kuna. Radi ovakvih stvari svi danas mrze KK Zadar, ne zanima me je li kršim sada neku poslovnu tajnu, ali ja sam gradski vijećnik. Ovdje se dijelilo šakom i kapom.” – kazao je Rubeša, te dodao:

“Statut nije u skladu sa zakonom, kada smo rekli da nema rebalansa direktor je u projekcijama opet tražio 8 milijuna kuna. Igračima koji imaju plaću 10 tisuća eura i službeno auto davali su, pazite sad, i dvije tisuće kuna za taxi. Bivši direktor Željko Žilavec je kokošar koji je zbog svoje nesposobnosti doveo do toga da svi po klubu pljucaju. Ponašao se kao pijani milijunaš. Ono što ću ja obećati je da će se smanjiti nerealni troškovi i uvesti aplikacija za transparenti proračun, ako to bude moguće, a da se ne krši zakon o osobnim podacima.”

Gradonačelnik Dukić je poručio da će se Žilavec o ovome morati očitovati, a Rubeša je pričitao e-mail koji mu je Žilavec poslao.

„Zbog pandemije koronavirusa u Španjolskoj i Italiji i požara u konkurentnim destinacijama ugovoreni iznajmljivači su nam otkazali smještaj. S obzirom na pripreme zamolio sam vlasnika hotel ZaDar za pomoć i primi igrače. Vlasnik hotela nam je izašao u susret, otkazao skuplje rezervacije koje je imao i trebali bismo mu biti zahvalni.“ – naveo je Rubeša što mu je Žilavec odgovorio u službenoj korespondenciji.

“Zamislite, on za ovo krivi pamdemiju korona virusa i požar u drugim državama. A godina je bio direktor i trebao je planirati smještaj igrača tijekom turističke sezone. To mu je bio posao.” – naglasio je Rubeša dodajući kako Žilavec traži da mu se isplati prošlogodišnji godišnji odmor kojeg “nije uspio iskoristiti.”

“Iskoristio je on njega, ali nije to evidentirao. Pa zamislite, on tijekom pamdemije koronavirusa od pustih obaveza navodno nije stigao na godišnji.” – ironično je kazao Rubeša.