KK Zadar večeras na Višnjiku ugošćuje beogradski FMP

Pred košarkašima Zadra prva je službena utakmica u novoj sezoni 2016/17. U petak 30. rujna s početkom u 21 sat Zadar će na Višnjiku ugostiti beogradski FMP, u prvom kolu regionalne ABA lige.

FMP je momčad koju se nipošto ne smije podcijeniti. U pripremnom razdoblju su dobili sedam od devet utakmica, što znači da se radi o izuzetno dobrom protivniku. Mladi su, vrlo potentni i moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno od samog početka – upozorava trener Ante Matulović uoči svoje prve službene utakmice na klupi Zadra. Dobar nastup na ZDBT-u i osvojeno treće mjesto podignulo je samopouzdanje u njegovoj momčadi…

Taj turnir smo odradili vrlo kvalitetno i došli do određene forme, za koju možemo reći da je na zadovoljavajućoj razini, natjecateljska, baš onakva kakvu smo priželjkivali prije početka prvenstva. I ovaj tjedan smo vrlo dobro trenirali i sada to trebamo pretočiti na teren i osvojiti prve bodove ove sezone.

Trener Zadra svjestan je da neće biti jednostavno doći do prvih bodova…

Oni su praktički druga momčad Crvene zvezde, što u startu nešto govori. Predvodi ih iskusni playmaker Čović, koji je motor momčadi, a imaju mnogo kvalitetnih mladih igrača između 1994. i 1996. godišta. Igraju vrlo tvrdo, agresivno u obrani i vrlo su nezgodni napadači. Neće to biti lak zadatak, ali ako budemo imali pristup kao na Doguševom turniru, mislim da nećemo imati većih problema. Ključno je da u obrani i napadu ne igramo individualno, nego kolektivno i čekamo da takva igra izbaci pojedince, koji će u datom trenutku moći pružiti najviše na parketu.

Matulović je svjestan da će im za dobar početak sezone biti potrebna i bučna potpora navijača. Godišnje ulaznice dobro se prodaju, tako da se u petak očekuje dobro popunjena Dvorana Krešimira Ćosića.

Pozivam sve da dođu i podrže ovu mladu momčad. Ovim momcima će to sigurno jako puno značiti, kao što im je značilo na turniru. Mogu reći da su dosta dobra klapa i na terenu i van njega i nadam se da će se između momčadi i navijača stvoriti takva sinergija da oni ove sezone, kao nekada, budu naš šesti igrač, poručio je Matulović.

Mislav Brzoja s nestrpljenjem očekuje početak utakmice.

Nikada nisam imao tremu, ostavio sam je u Zagrebu. Došao sam tu potpuno rasterećen, željan igre i jedva čekam početak utakmice.

FMP?

Mlada, poletna, čvrsta momčad. Igraju brzu košarku, s dosta uručenja i „pick and rolla“, no mislim da večeras najviše toga ovisi o nama. Ako budemo poštivali naše principe u obrani i vukli loptu brzo u tranziciju, mislim da oni neće imati puno šanse.

Službenom početku sezone veseli se još jedan novak u dresu Zadra, centar Kristijan Krajina.

Ako nastavimo igrati kao na Doguševom turniru, čvrsto u obrani, efikasno u napadu i prije svega kao kolektiv, mislim da nećemo imati problema s FMP-om. Opasni su i moramo ih shvatiti vrlo ozbiljno, ali s našom kvalitetom i iskustvom koje imamo u kapetanu momčadi Jakovu Vladoviću, vjerujem u pobjedu.