Klišmanić: Radom, energijom i iskustvom doprinijet ću razvoju Zračne luke Zadar! Klišmanić: Radom, energijom i iskustvom doprinijet ću razvoju Zračne luke Zadar!
Na jučer održanoj sjednici Vlade RH odlučeno je da će novi direktor Zračne luke Zadar biti Josip Klišmanić. On je, podsjetimo, dugo godina uspješno... Klišmanić: Radom, energijom i iskustvom doprinijet ću razvoju Zračne luke Zadar!

Na jučer održanoj sjednici Vlade RH odlučeno je da će novi direktor Zračne luke Zadar biti Josip Klišmanić. On je, podsjetimo, dugo godina uspješno obavljao funkciju direktora Fine u Zadru. U intervjuu za portal Kalelarga info, prvi koji je dao medijima nakon odluke Vlade RH o njegovom imenovanju, otkrio je zašto se kandidirao za direktora Zračne luke Zadar, koji su mu glavni poslovni ciljevi, te istaknuo kako vjeruje i u uspješnu suradnju s dosadašnjom direktoricom Irenom Ćosić.

1. Je li Vas iznenadila odluka Vlade kojom ste imenovani za direktora?
– Ne, jer nema mjesta iznenađenju, kao što ne bi bilo iznenađenja da je odluka bila drugačija.

2. Što Vas je motiviralo da se prijavite na natječaj?
– Zračnu luku Zadar vidim kao vrlo bitan poslovni subjekt na zadarskom području koji može i treba generirati dodatni rast gospodarstva. To vidim kao veliki izazov u kojem želim osobno sudjelovati i čemu mogu doprinijeti svojim radom, idejama i energijom, te dosadašnjim iskustvom.

3. Kao Vaša mana često se navodi nedostatak iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti. Kako to komentirate?
– Ne bih se previše osvrtao na to. Svako radno mjesto ime svoje specifičnosti koje su ujedno i izazov. Na te novine i specifičnosti gledam samo pozitivno.

4. Ukratko, koji su Vam glavni ciljevi koje ćete nastojati ostvariti?
– Želim nastaviti i pojačati pozitivne trendove u poslovanju Zračne luke. Kao glavne ciljeve u narednom razdoblju izdvojio bih već najavljivano certificiranje Zračne luke sukladno odredbama Uredbe Europske komisije broj 139/14. Također je potrebno omogućiti primjenu Schengenskih pravila u Zračnoj luci kako bismo spremni dočekali pristupanje Republike Hrvatske Schengenskoj zoni.
Mišljenja sam da je potrebno raditi na proširenju sezone letenja kako bi se dodatno smanjio sezonalni karakter Zračne luke. Naravno, povećanje broja destinacija je stalna misija, u skladu sa mogućnostima i potrebama turističkog sektora zadarske, ali i šire regije.

5. Hoćete li s dosadašnjom direktoricom imati korektnu suradnju?
– Naravno, vjerujem u suradnju sa dosadašnjom direktoricom, ali i sa svim djelatnicima Zračne luke, jer samo suradnjom možemo ostvariti poslovni uspjeh koji je u zajedničkom interesu.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.