Klizalište na Forumu posjetilo 15.000 Zadrana! Klizalište na Forumu posjetilo 15.000 Zadrana!
Već četvrtu godinu za redom u sklopu manifestacije Đir po gradu klizalište se nametnulo kao neizostavni zimski zabavno-rekreacijski sadržaj. Porast broja posjetitelja najbolji je... Klizalište na Forumu posjetilo 15.000 Zadrana!

Već četvrtu godinu za redom u sklopu manifestacije Đir po gradu klizalište se nametnulo kao neizostavni zimski zabavno-rekreacijski sadržaj. Porast broja posjetitelja najbolji je pokazatelj da je klizalište u centru grada pun pogodak te da uvelike doprinosi stvaranju zimskog ugođaja u Zadru.

Klizalište je otvoreno na Dan Grada Zadra 24. studenoga 2015. i radilo je do 17. siječnja 2016., dok je trajala i manifestacija Đir po gradu. Kroz nešto manje od dva mjeseca ukupno ga je posjetilo blizu petnaest tisuća klizača. Od toga je bilo oko četiri tisuće zadarskih osnovnoškolaca koji su dobili vaučer od Grada Zadra te tako ostvarili pravo na besplatan sat klizanja.

Na Klizalištu Forum i ove je godine organizirana škola klizanja kroz koju je uz pomoć instruktora preko 150 mališana naučilo klizati. Nastavio se i tečaj plesa na ledu koji je započeo prošle godine. Dvadesetak je djece na Klizalištu Forum proslavilo svoj rođendan. Hokejaši zadarske “Bure” imali su termine za održavanje treninga na ledu. Na Klizalištu Forum organiziran je i doček “Male Nove Godine” u 12 sati za najmlađe klizače. Najpopularnija novina na klizalištu zasigurno je “Ledeni medo”- pomagalo za klizače početnike.

Ove je godine klizalište izvrsno radilo i u večernjim terminima te se na taj način nadopunjavalo s programima Adventa u Zadru. Na klizalištu je organiziran niz studentskih i drugih zabava te Prva ledena brucošijada! Klizalište na Poluotoku bogatim i raznovrsnim programima ispunilo je sva očekivanja i razveselilo mnoge Zadrane.