Knežević: Mercedes smo kupili u najboljoj namjeri – za našeg vrhunskog stručnjaka!

Damir Knežević, direktor HNK Zadar, poslao je priopćenje u kojem se očituje o kupnji luksuznog Mercedesa za potrebe voditelja škole nogometa Krešimira Gojuna. Podsjetimo, taj potez je izazvao negativne reakcije javnosti budući da im je iz proračuna Grada Zadra, na prijedlog gradonačelnika Dukića, uplaćeno 2,5 milijuna kn.

Priopćenje direktora Damira Kneževića objavljujemo u cijelosti.

“Prihvaćajući odgovornost vezano za nabavku vozila, više u smislu izazvanog efekta kod šire javnosti nego realnog troška za klub, mogu izjaviti sljedeće:

Najveći dio financiranja leasinga vozila prvobitno su trebali snositi sponzori, tako da je trošak za Klub trebao iznositi 40 tisuća kuna. Svjesni činjenice da je nabava automobila, s pravom, izazvala pozornost javnosti i negativne komentare, naknadno je dogovoreno da se trošak nabave vozila pokrije u cijelosti sponzorski, dakle niti jedna kuna iz gradskog proračuna neće biti utrošena za nabavku navedenog automobila. Ovim putem naglašavam da je nabava vozila provedena u najboljoj namjeri, odnosno s ciljem angažiranja vrhunskog stručnjaka za rad u školi nogometa, a što je nužno za daljnji razvoj Kluba.

 

S poštovanjem,

 

Damir Knežević

Predsjednik HNK Zadar