KOLEGIJ GRADONAČELNIKA: Na dnevnom redu infrastrukturni projekti, obrazovanje, taksi usluge…

Na Kolegiju gradonačelnika koji je započeo u 10 sati bilo je govora o odabiru izvođača radova oko izgradnje i rekonstrukcije dijela Splitske ulice.

Obrazlažući prijedlog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području grada Zadra,  pročelnik a Ivica Katić je kazao:

“Utvrđen je optimalan broj, od 105 dozvola, a trenutno ih ima 100. Ako broj zahtjeva bude veći od pet imamo povjerenstvo koje će bodovati svaki zahtjev. Bodovat će se starost vozila, a poticat ćemo i samozapošljavanje. Natječaj će trajati 20 dana od datuma objave” – kazao je pročelnik Katić.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta je kazao kako se primjeti da su vozila u taksi službama puno novija i modernija.

Dodao je kako smatra da će tu biti veliki interes.

Govoreći o projektu “Škola puna mogućnosti”, pročelnik za školstvo Joso Nekić je kazao kako ove godine je osigurano 60 osobnih pomoćnika plus dva na teret Grada Zadra, a radi se i na tome da se odraslima omogući prekvalifikacija i dodatno obrazovanje.

Danas se provodi štrajk, došlo je malo učenika, profesori štrajkaju, ali djeca koja pohađaju program nakon nastave bit će zbrinuta u školama.

Pročelnik Šime Erlić je, govoreći o izdvajanju Velikog urbanog područja Grada Zadra i izradi strategije urbanog razvoja Grada Zadra, kazao kako su gradovi u Europskoj uniji bili zanemareni kad su u pitanju EU fondovi, poticale su se ruralne sredine, no od nedavno su izdvojena su sredstva za urbani razvoj.