Kolinda odnijela pobjedu u Zadarskoj županiji, Milanović u gradu Zadru Kolinda odnijela pobjedu u Zadarskoj županiji, Milanović u gradu Zadru
Poznati su rezultati predsjedničkih izbora. Najviše glasova osvojio je kandidat SDP-a, Zoran Milanović, a s njim u drugi krug ušla je i još uvijek... Kolinda odnijela pobjedu u Zadarskoj županiji, Milanović u gradu Zadru

Poznati su rezultati predsjedničkih izbora. Najviše glasova osvojio je kandidat SDP-a, Zoran Milanović, a s njim u drugi krug ušla je i još uvijek aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Veliki uspjeh ostvario je i Miroslav Škoro, imao je dva posto manje od HDZ-ove kandidatkinje, no njegovi glasovi nisu bili dovoljni za ulazak drugi krug.

Prema rezultatima glasovanja na području Zadarske županije, a nakon što su obrađena sva 263 biračka mjesta, pobjedu je odnijela Kolinda Grabar-Kitarović sa osvojenih 36,79 posto.

Na drugom mjestu je Zoran Milanović sa 24,83 posto.

Treći je Miroslav Škoro sa 20,78 posto.

Što se tiče gradova, u Zadru je pobjedu odnio Zoran Milanović, osvojio je 30,53 posto, a u Biogradu, Obrovcu, Ninu i Benkovca Kolinda Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović svom govoru poručio je:

“Idemo u civiliziranu građansku utakmicu, a ne u rat, i neka pobijedi bolji, a mislim da sam taj bolji ja. Prema nikome neću ići sa mržnjom, prema svima sa dobrom vjerom.” – naglasio je Milanović, te pozvao građane da dobro razmisle, da prate kampanju iduća dva tjedna, te da izađu na izbore.

“Zahvaljujem svima koji su glasovali za mene.” – kazao je Milanović.

Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru se zahvalila svima koji su joj dali glas, stranci, te čestitala protukandidatima.

“Zahvaljujem svojoj obitelji i svakom članu svog tima. Bili ste sa mnom i kada su mi pljeskali i kada su me prozvali. Nikada nisam učinila ništa što bi nastetilo hrvatskom narodu. Želim zahvaliti svim hrvatskim braniteljima.” – kazala je Grabar-Kitarović.

“Večeras ponosno stojim pred vama i tražim vaše povjerenje za glas u drugom krugu. Pozivam da izađete na izbore i date glas za bolju Hrvatsku. Bit će to glas za idućih pet godina žestoke borbe, kao što je to bilo i do sada.” – poručila je.

Miroslav Škoro je kazao kako je ostvaren izvanredno dobar rezultat.

“Dvije trećine birača nije zadoviljno aktualnom vlašću. Promjene su nužne i mi smo pokazali da imamo ljude koji su svjesni da to moramo napraviti. Hobotnica je premrežila cijelu Hrvatsku. U Slavoniji i Baranji sno dobili preko 43 posto! Na parlamentarnim izborima ćemo osvojiti još više. Ovu kampanju sam financirao svojim sredstvima i donacijama. U drugi krug ide dvoje kandidata koji imaju isto lice jednog sustava. Poručio bih svima da će doći novo vrijeme u kojem ćemo moći napraviti promjene. Do kraja slijedeće godine radit ćemo ono što nismo uspjeli, vratit ćemo Hrvatsku narodu.” – kazao je dobro raspoloženi Škoro.

Što se tiče općina Zadarske županije, u većini je pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović. Milanović je više glasova dobio u Kukljici, Viru i Tkonu.