KOMADINA: Umjesto o realnim problemima, raspravlja se o ustašama i partizanima!

U punoj dvorani hotela Kolovare u Zadru, gdje se tražila i stolica više, Zlatko Komadina predstavio je zadarskim esdepeovcima svoj program za bolji SDP. Među sudionicama skupa bio je i Duško Polovina Lungo. U svom obraćanju Komadina je rekao da SDP sigurno može biti bolja stranka, a da bi se to provelo treba SDP zajedničkim snagama i mijenjati.

“Kandidirao sam se zato što smatram da nije dobro u stranci, kroz mojih 25 godina u SDP-u obnašao sam razne funkcije i nisam u ove izbore ušao radi vlasti, rekao je Komadina te dodao da mu je želja vratiti socijaldemokraciju u SDP, da bude jača i prepoznatljivija od ljudi.” – kazao je Komadina.

Naglasio je kako treba uvesti veću participaciju članstva u odlučivanju i vođenju kadrovske politike. To treba regulirati statutom kojeg će, kaže, donijeti kroz javnu raspravu sa županijskim i gradskim organizacijama.

“Mi danas imamo “pretplaćene” ljude za mjesta u Saboru, što se ne bi smjelo više događati.” – rekao je.

Govorio je i o formiranju vlade u sjeni pa da se i prije izbora zna tko će biti ministri kad SDP dođe na vlast. Kritički se osvrnuo i na gubitak uglednih članova stranke koji su ili izbačeni ili, poput Željke Antunović, marginalizirani. Rekao je i kako se danas u Hrvatskoj umjesto realnim problemima i rješenjima za bolji život građana bavimo ustašama i partizanima te naglasio da je antifašizam temeljna vrijednost Europske unije te da su i naši branitelji antifašisti.

Zadarskim esdepeovcima obratio se i Tonino Picula koji je rekao da ova kampanja nije uperena protiv bilo kojeg pojedinca nego da upozori na loše stanje u stranci. SDP nije i ne može biti jedan čovjek. Naglasio je i da podržava Komadinu jer na izbore izlazi od 1990.godine i sve izbore dobiva, a podupiru ga i ljudi iz njegovog kraja.

www.zlatkokomadina.hr