Koncert i izložba polaznika Kreativnih radionica Zadar Organ Festivala

U subotu, 22. kolovoza, u 19:30 h, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži održat će se koncert i izložba mladih polaznika Kreativnih radionica organiziranih u sklopu Zadar Organ Festivala. I mladi će filmaši imati javnu prezentaciju svojih filmova u nedjelju, 23. kolovoza u 21 h, na Ljetnoj pozornici Kino Zone Zadar, neposredno prije projekcije cjelovečernjeg filma „Corpus Christi“.
Kao i lani, i ove je godine kreativni tim Zadar Organ Festivala okupio 50 polaznika, od najmanjih nogu do srednjoškolaca željnih kreativnog izraza.
Individualni satovi orgulja i komorne glazbe održani pod mentorstvom glazbenica Daniele Perković i Tee Kulaš – ujedno i organizatorice Zadar Organ Festivala – zainteresirali su 15 polaznika koji su s velikim entuzijazmom i veseljem pripremili interesantan program u različitim glazbenim stilovima i instrumentalnim sastavima.
Likovna pak grupa broji čak 26 polaznika raznih uzrasta, koji su inspirirani zvukom i izgledom orgulja, osim papira i platna, uz mentorstvo slikarice Irene Baković Marušić, ukrasili i prostrano dvorište crkve. Devet polaznika radionice dokumentarnog i eksperimentalnog filma realizirali su 7 filmova različite tematike pod vodstvom filmskog autora Tome Zidića. Predstavljanje radova svih polaznika kruna je kreativnih radionica Zadra Organ Festivala.

IMG_20200818_091925_copy_800x415_1