KONCERT KAO POTICAJ Oboljeli trebaju imati onkološki odjel u svom gradu!

U ponedjeljak, 21. ožujka 2016., s početkom u 20 sati, u HNK Zadar, zadarski Ansambl Ars Cantabile organizira humanitarni koncert Zajedno za život – Ars Cantabile i gosti s ciljem prikupljanja sredstava i poticanja akcije osnivanja, izgradnje, opremanja i stavljanja u funkciju prijeko potrebnog onkološkog odjela u sklopu zadarske Opće bolnice.

Ideja nije nova, ali je potrebno oživjeti ju, što Ars Cantabile sa svojim gostima, uz svesrdnu podršku Lige protiv raka Zadar i želi napraviti, konkretnom akcijom i na najbolji način – zajedničkim koncertom umjetnika koji su svi Zadrani. Sav prihod s koncerta i izložbe biti će uplaćen na račun otvoren u svrhu osnivanja onkologije u OBZ.

Poseban je značaj datuma održavanja koncerta: prvi dan proljeća simbolizira buđenje, optimizam, nadu. Članovi Ars Cantabile i ovom simbolikom žele potaknuti ostale kulturne subjekte Zadra i okolice da se svojim budućim akcijama priključe ideji Zajedno za život i nastave pridonositi zajedničkom cilju: osnivanju onkološkog odjela Opće bolnice Zadar.

Ansambl Ars Cantabile djeluje u Zadru od 2012. godine, njegujući prepoznatljivi vokalni stil izvedbe pop, rock, blues, jazz, soul i evergreen glazbe.

Osim domaćina, kao cijenjeni gosti nastupit će renomirani zadarski umjetnici svih generacija:

Đani Maršan i klapa Kaleta, KUD Zadarski tanac, Paola Bralić (violončelo), Nela Šarić, Zadarski plesni ansambl, Dina Bušić i Melita Ivković, bračni par Ljiljana Šišeta Vrbančić i Oliver Vrbančić, Zadarski kvartet klarineta, Art guitar duo (Ivan Petani i Šime Botica), Ivan Županović, Jasna Ančić. Program će voditi Ana Marušić i Tamara Šoletić.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 40 kuna, mogu se nabaviti na blagajni HNK Zadar.

Napominjemo da svi sudionici ovog humanitarnog koncerta nastupaju potpuno besplatno.

Ansambl Ars Cantabile zahvaljuje svim gostima koji su se odazvali.